34.1 C
Slatina
sâmbătă,20 iulie,2024

Ultimele Articole

Spătaru, despre plafonarea preţurilor la energie: Măsurile trebuie luate cu caracter temporar şi ulterior trebuie analizate în mod continuu

- Advertisement -

Măsurile de genul celor pentru plafonarea preţurilor la energie trebuie luate cu caracter temporar şi trebuie analizate continuu, este de părere ministrul Economiei, Florin Spătaru.

„În situaţii excepţionale, trebuie să iei măsuri excepţionale, pentru că vorbim de păstrarea competitivităţii unor companii care activează în mai multe pieţe şi, atunci când vezi că există diferenţe majore între măsurile pe care diversele state le iau, e nevoie să acţionezi în consecinţă şi să iei măsuri excepţionale. Bineînţeles că măsurile trebuie luate cu caracter temporar şi aceste măsuri ulterior trebuie analizate în mod continuu, pentru că ne trezim…ieri discutam cu un producător, un antreprenor care spunea că a renunţat la plafonare. De ce? Preţul energiei este la jumătate faţă de preţul plafonării, deci această analiză trebuie făcută corespunzător tocmai pentru a crea o maturitate a pieţei, iar această maturitate a pieţei să devină un motor în tot acest mecanism”, a declarat, pentru AGERPRES, şeful de la Economie.

Întrebat dacă aceste măsuri ar putea fi aplicate din nou în cazul în care preţurile vor reîncepe să crească, Florin Spătaru a răspuns: „Probabil că da. Haideţi să vedem ce se întâmplă cu piaţa energiei. Atât timp cât va creşte capacitatea de producţie, bineînţeles că această piaţă se echilibrează într-un fel şi atunci acest lucru este benefic pentru industrie, în primul rând”.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a participat, joi, la conferinţa „Concurenţa în actualul context economic – asigurarea funcţionării pieţelor”, organizată de autoritatea de concurenţă.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți