10.7 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cea mai mare descoperire de țiței a OMV Petrom, din ultimele decenii, făcută la Verguleasa

- Advertisement -

OMV Petrom este cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei și transmite că a descoperit noi resurse de țiței și gaze naturale în regiunile Oltenia și Muntenia din sudul României. Potrivit unui comunicat de presă remis de companie, cumulat, descoperirile se ridică la peste 30 milioane bep resurse recuperabile, echivalentul a trei pătrimi din producția realizată de OMV Petrom în anul 2022.

Una dintre noile descoperiri de țiței a fost făcută într-o comună olteană din nordul județului Olt, aceasta fiind Verguleasa.

Potrivit OMV Petrom, în perimetrul de exploatare Verguleasa compania a făcut cea mai mare descoperire de țiței din ultimele decenii.

„Una dintre descoperirile făcute de OMV Petrom a fost în perimetrul de explorare Verguleasa, din regiunea Olteniei. Compania a identificat resurse de țiței care se ridică la aproximativ 20 de milioane bep în total, aceasta reprezentând cea mai mare descoperire de țiței a OMV Petrom din ultimele decenii. Descoperirea se află în proximitatea unei alte zone de exploatare, ceea ce oferă sinergii care vor contribui la începerea mai rapidă a producției”, a anunțat OMV.

Altă resursă de țiței a mai fost descoperită de OMV Petrom în perimetrul de exploatare Târgoviște, iar la Târgu Jiu compania a găsit resurse de gaze naturale.

Forajul de explorare și testare a acestor trei sonde a avut loc în perioada iunie 2022 – aprilie 2023, investiția făcută de companie fiind de aproximativ 20 de milioane de euro.

„Toate descoperirile sunt rezultatul strategiei de explorare a companiei, concentrată pe oportunitățile din apropierea zăcămintelor existente, ceea ce facilitează dezvoltarea rapidă, conectarea și producția timpurie a resurselor nou descoperite”, se precizează în comunicatul de presă remis marți, 13 iunie, de OMV Petrom.

„România produce țiței și gaze de peste 150 de ani, iar in aceste condiții identificarea de noi resurse presupune un efort semnificativ. Noile descoperiri vor contribui la reducerea declinului producției noastre și la continuitatea furnizării unor produse esențiale pentru economie”, a declarat Cristian Hubati, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Explorare și Producție, citat în același comunicat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți