13.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Doi bărbați din Olt, arestați preventiv pentru trafic de droguri și substanțe cu efect psihoactiv. Percheziții în Slatina, Mihăești și Teslui

- Advertisement -

Poliţiştii Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, împreună procurorii Biroului Teritorial Olt al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, au pus sâmbătă, 17 iunie, în executare opt mandate de percheziție domiciliară, dintre care șapte în județul Olt – cinci în municipiul Slatina și câte una în comunele Mihăești și Teslui și în județul Ilfov – una, la locuințele unor persoane cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea de operaţiuni ilicite cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv. În urma acestora, au fost găsite, printre altele, peste 4 kilograme canabis, cantități de substanțe psihoactive și cocaină, iar doi bărbați din Slatina, în vârstă de 26 și 30 de ani, reținuți și, ulterior, arestați pentru 30 de zile.

Potrivit agentului de poliție Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt, din cercetări, a reieșit faptul că persoanele bănuite s-ar fi ocupat cu comercializarea unor droguri de risc și a unor produse susceptibile de a avea efect psihoactiv.

Peste 25 de persoane au ajuns să dea declarații în fața anchetatorilor.

„În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, peste 4 kilograme canabis, cantități de substanțe psihoactive și cocaină, 2 grindere cu urme de materie vegetală uscată, un cântar de precizie și 11 telefoane mobile. La audieri au fost conduse peste 25 de persoane, atât cu implicare directă în vânzarea de droguri de risc şi produse susceptibile a avea efect psihoactiv, cât şi consumatori ai unor astfel de substanţe. În urma probatoriului administrat, la data de 17 iunie, procurorii DIICOT Olt a dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, față de două persoane cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea de operaţiuni ilicite cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv, fiind introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt”, a declarat Claudiu Șerban de la Inspectoratul de Poliție Județean.

Ulterior, duminică, 18 iunie, cele două persoane, respectiv doi bărbați, au fost prezentate în fața judecătorilor Tribunalului Olt, care au dispus măsura arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov, Poliţiei Municipiului Slatina din cadrul Poliţiei Olt, mascați ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au participat la descinderi, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți