9.1 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Localnicii din Verguleasa, protest la podul de peste râul Olt, la Poganu, închis din martie

- Advertisement -

Protest nou al locuitorilor din comuna olteană Verguleasa, de data aceasta chiar în zona podului rutier de peste râul Olt din satul Poganu, închis de autorități la început de lună martie, după ce o pasarelă pietonală s-a rupt pe o distanță de aproximativ 30 de metri.

Și de această dată motivul organizării mitingului, programat pentru ziua de duminică, 25 iunie, între orele 11:00 – 15:00, și la care și-au anunțat participarea 200 de oameni, este faptul că oficialii județului, și nu numai, fac doar promisiuni, fără a realiza și ceva concret.

„O să încercăm să mobilizăm cât mai multă lumea, pentru că toți sunt nemulțumiți, vom distribui pliante, pe 25 iunie, organizăm un nou protest, între orele 11:00 – 15:00. Nu s-a întâmplat nimic, nu s-a luat nicio decizie cu acest pod. Avem doar promisiuni, dar nu se face nimic. Cred că râd de noi, podul stă închis din martie. Acolo a fost construit un podeț ilegal, astăzi am fost să depun și o plângere penală la Procuratură, dar sunt în grevă și o să o trimit prin poștă. Protestul este aprobat pentru 200 de persoane, oamenii sunt nemulțumiți”, declară Eugen Ionuț Medințu, unul dintre organizatorii noului protest.

Și la începutul lunii mai, zeci de cetățeni au protestat în fața Prefecturii Olt, împotriva deciziei de închidere a podului de peste Râul Olt, dintre municipiul Drăgășani, județul Vâlcea, și satul Poganu al comunei Verguleasa, județul Olt. Oamenii spuneau atunci că drumul pe care până în martie îl parcurgeau în șapte – opt minute, acum îl fac în peste o jumătate de oră, pe rutele ocolitoare puse la dispoziție de autorități. Toată comunitate este afectată de închiderea podului de la Verguleasa, iar oamenii din zonă vor să vadă fizic expertiza tehnică în baza căreia s-a luat această decizie.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova a luat decizia ca, din data de 21 martie, podul rutier de peste râul Olt, dintre municipiul Drăgășani – Vâlcea și satul Poganu – Verguleasa să fie închis. Concret, circulația rutieră și pietonală a fost întreruptă total pe Drumul Național 67 B, la kilometrul 119 + 236 metri, la acea vreme Adrian Motorga, șeful Secției Drumuri Naționale Slatina, spunând că podul nu mai este sigur pentru mașini și pietoni.

Oficialii au stabilit de atunci și rute de ocolire a zonei afectate: DN 67 B – DN 64 – DJ 678 C – DJ 678 – DN 67 B Drăgășani – Fișcălia – Buciumeni – Câmpu Mare (comuna Dobroteasa, județul Olt).

Pentru autovehicule cu masa totală maximă autoriată mai mică de 10 tone mai este o altă rută, respectiv DN 67 B – DN 64 – DJ 546 G – DJ 546 – DN 67 B Drăgășani – Strejești – Moșteni – Poganu.

Consola trotuar a podului rutier de peste râul Olt, din zona Poganu, ieșire din comuna Verguleasa spre localitatea vâlceană Drăgășani, s-a prăbușit miercuri, 8 martie, pe o lungime de 25 de metri, iar autoritățile au dispus încă de atunci mai multe măsuri. Printre acestea, accesul pietonilor și autovehiculelor de tonaj mare a fost interzis, în timp ce autoturismele celelalte au trebuit să circule cu o viteză de maximum 20 de kilometri pe oră.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți