12.3 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Pompierul Adrian, salvator al unui bărbat din Vâlcele care s-a lovit la cap după ce a căzut într-o rigolă de beton

- Advertisement -

El este sergent major Adrian Șerban, pompier în cadrul Stației Stoenești a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, iar duminică seara, pe când se întorcea din Vâlcele, împreună cu soția și copilul lui de 1 an și 8 luni, după o vizită la părinți, a fost salvator al unui bărbat care a căzut cu bicicleta într-o rigolă de beton. Căzătura a fost destul de gravă, lovindu-se cu capul direct de beton.

Bărbatului i se făcuse rău, înainte de a cădea, iar pompierul, care și-a început cariera în urmă cu doar trei luni, a fost cel care sunat la 112. Până când au venit cadrele medicale de pe ambulanță i-a acordat primul ajutor, mai ales că lovitura de la cap a fost puternică, avea hemoragie, pe care a reușit să o oprească, și era semiconștient, victima nereușind să îi răspundă lui Adi la ceea ce îl întreba.

„În Vâlcele a crescut de mic și îi cunoaște mai pe toți. Așa că atunci când a văzut mai mulți vecini adunați pe marginea drumului, a oprit imediat mașina să vadă ce s-a întâmplat. – E totul în regulă? A pățit cineva, ceva? – Este un om, aici! Mergea cu bicicleta și i s-a făcut rău. A căzut cu capul direct în rigola de beton. Sun acum la 112. Imediat cum s-a apropiat, Adi a văzut că bietul om sângera puternic de la cap și nu răspundea. – Vă rog, dați-mi mie telefonul! Trebuie să le dau mai multe detalii despre starea victimei. (Medic dispecerat) – În ce stare este victima? (Adrian) – Are o hemoragie puternică la cap, respiră, dar este semiconștientă. Îl bandajez și sper să îi opresc sângerarea. (Medic dispecerat) – Să îl mențineți în poziția de siguranță! Suntem pe drum. Până a sosit ambulanța, Adi a făcut toate eforturile pentru a stabiliza persoana accidentată”, este pe scurt o parte din intervenția pompierului făcută publică pe pagina de socializare Facebook a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Echipajul medical de pe ambulanță i-a transmis lui Adrian că dacă nu îi oprea sângerarea de la cap bărbatului, acesta era în stop cardio-respirator, motiv pentru care a ținut să îl felicite pentru intervenția sa promptă.

„În toată agitația, nici nu a realizat când ambulanța a ajuns lângă el. După ce victima a fost în siguranță, unul dintre membrii echipajului s-a îndreptat către Adrian. – Cu tine am vorbit la telefon? Felicitări, omule! Dacă nu îi opreai sângerarea, era în stop cardio-respirator! Tu l-ai salvat! Felicitări, Adrian! Să fii mereu alături de cei aflați la nevoie!”, au mai precizat reprezentanții IGSU.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți