23.2 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 14 kilograme carne de păsăre și opt kilograme de semințe, confiscate de DSVSA Olt într-o lună

- Advertisement -

Consilierii din cadrul DSVSA Olt au efectuat și în luna mai acțiuni de control în domeniul sănătății și bunăstării animalelor și a igienei alimentare. În timpul verificărilor efectuate numai în domeniul igienei alimentare au fost constatate mai multe nereguli, motiv pentru care inspectorii sanitari veterinari au confiscat peste 14 kilograme carne de pasăre și opt kilograme de semințe.

Potrivit DSVSA Olt, au avut loc șapte controale la nivelul exploațiilor comerciale de creștere a porcilor, unul la o exploatație comercială de tip A de porcine, 12 în gospodării ale populației, patru la Circumscripții Sanitare Veterinare de Asistență, unul la un fond cinegetic, patru în târguri și opt in trafic. În urma acestora, s-au aplicat patru avertismente conform OG 2/2001 și o amendă conform HG 984/2005, cu modificările și completările ulterioare, in valoare de 600 lei.

În domeniul igienei alimentare, au fost efectuate alte 164 de controale, din care 32 în unități autorizate sanitar veterinar, 71 în unități înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor în domeniul produselor alimentare de origine animală și 61 în unități înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor din domeniul produselor alimentare de origine nonanimală.

Ca urmare a neconformităților identificate, au fost aplicate un avertisment conform OG 2/2001 și o sancțiune contravențională conform HG 984/2005, cu modificările și completările ulterioare, in valoare de 10.000 de lei. S-au efectuat și rețineri oficiale pentru 14,5 kilograme carne de pasăre și opt kilograme semințe de mac și susan.

Rezultate conforme la probele de fructe și legume analizate

De asemenea, în cadrul Compartimentului de Control Reziduuri al Laboratorului Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Olt, de la începutul anului și până în prezent au fost recepționate și analizate 64 de probe de fructe si legume, din care 52 probe de legume, pentru determinare de reziduuri de pesticide din aceste produse alimentare. DSVSA Olt precizează că nu au fost rezultate neconforme, respectiv depășiri ale reziduurilor de pesticide în legumele și fructele analizate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți