20.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

S-a finalizat expertiza tehnică de la podul de peste râul Olt, din Poganu – Verguleasa. Este permisă circulația, dar cu restricții

- Advertisement -

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova anunță că a fost finalizată expertiza tehnica pentru punerea în siguranță, în vederea redeschiderii circulației rutiere, la podul rutier de peste Olt de pe Drumul Național 67 B, dintre municipiul Drăgășani, județul Vâlcea, și satul Poganu al comunei Verguleasa, județul Olt. Potrivit documentului, poate fi reluată circulația pe respectivul tronson de drum, însă așa cum spune și Cosmin Petruț Călin, directorul regional al DRDP Craiova, sunt impuse restricții rutiere, și anume pe pod nu pot circula vehicule cu greutate mai mare de 7,5 tone și se va circula, alternativ, pe un singur sens de mers. Iar asta după ce se vor realiza câteva lucrări de reparații.

Călin, directorul din cadrul DRDP Craiova, a fost chiar joi, 22 iunie, împreună cu constructorul în zonă, iar la fața locului au fost prezenți și prefectul de Olt Florin Homorean și Adrian Motorga, directorul Secției de Drumuri Naționale Slatina.

„Astăzi am fost împreună cu colegii mei și constructorul la podul de peste Olt din zona Drăgășani pentru a decide lucrările ce trebuie executate să redeschidem circulația pe acest pod. Podul a fost închis circulației publice pentru siguranța celor care îl foloseau, am comandat expertiza tehnică pentru a putea lua o decizie corectă, i-am solicitat expertului să caute o soluție să putem redeschide circulația rutieră și pietonală, dar cu asigurarea tuturor normelor de siguranță. Am primit expertiza tehnică ce ne permite să reluăm circulația, cu anumite restricții, și după executarea unor lucrări specifice de punere în siguranță. Expertul a decis ca circulația să se deschidă cu restricție de tonaj de 7,5 tone, circulația rutieră se va desfășura pe un singur fir, alternativ, dirijată cu semafoare”, a transmis directorul regional al DRDP Craiova, Cosmin Petruț, după întâlnirea de la podul peste Râul Olt, din zona Drăgășani.

Sursa citată arată că lucrările ce urmează să fie executate pentru redeschiderea circulației sunt următoarele: demolarea consolelor de trotuar, pe ambele sensuri; înlocuire rosturi de dilatație; montare parapete de siguranță pentru protecția pietonilor; montare mână curentă, pentru protecția pietonilor; refacere rampe pod.

Ofertele pentru podul promis a fi construit în proximitatea celui vechi ar urma să fie depuse până luni, 3 iulie 2023.

„Voi pune o presiune permanentă pe constructor pentru a nu întârzia nici o zi finalizarea acestor lucrări, lucrări care vor începe în cel mai scurt timp. Colegii de la serviciul Investiții din cadrul DRDP Craiova au lansat în licitație publică ‘Serviciile de Proiectare, reactualizare proiect tehnic și asistență tehnică, pod nou DN 67 B kilometrul 119+236 peste râul Olt’, cu termen de depunere a ofertelor 3 iulie 2023, pentru podul nou care se va realiza în proximitatea celui vechi”, a adăugat directorul regional al DRDP Craiova.

Referitor la acest subiect, o scurtă declarație de presă a fost făcută și de reprezentantul Guvernului în teritoriu.

„În urma evenimentului în care consola trotuar a podului de pe DN 67 B, dintre Drăgășani și Poganu, s-a prăbușit și circulația a fost restricționată, acest tronson de drum va fi redat circulației, cu o restricție de tonaj de 7,5 tone, pe un singur sens de mers. Am depus eforturi susținute și am avut numeroase întâlniri cu reprezentanții autorităților cu atribuții, dar și cu societatea civilă, pentru identificarea soluțiilor atât de necesare pentru cetățenii din această zonă, care sunt nevoiți să parcurgă distanțe semnificativ mai mari pe rutele ocolitoare. Asigur cetățenii din județul nostru că voi urmări îndeaproape respectarea programului de lucrări astfel încât să nu se înregistreze întârzieri nejustificate”, a declarat Florin Homorean, prefect de Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți