23.1 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Spectacol extraordinar marca „Doina Oltului”, la ediția 39 a Sărbătorii Iilor de la Cezieni

- Advertisement -

Sărbătoare mare în weekend în comuna Cezieni. Sărbătoarea Iilor de la Cezieni a ajuns la ediția cu numărul 39 și se va desfășura duminică, 25 iunie. Ziua va fi presărată cu mai multe momente, de la un spectacol folcloric extraordinar cu artiști cunoscuți ai Ansamblului Folcloric Profesionist „Doina Oltului” Slatina și hora iilor până la festivitatea de premiere, toate având loc pe stadionul localității Cezieni.

Rând pe rând, pe scena de pe stadion vor susține recitaluri îndrăgiții interpreți de muzică populară Maria Ghinea, Neta Soare, Cătălin Bărbulescu, Mădălina Deaconu, Geanina David, Victorița Cică, Marinela Dobrițoiu, Gabriel Zăvoeanu, Florica Chircă Mircescu, Dorina Mete, Soria Dinu, Ștefania Strejescu, Constantin Ștefan și Daniel Roșoga, acompaniamentul muzical fiind asigurat de orchestra „Doina Oltului”, sub bagheta dirijorului Cristian Dumitru. De asemenea, din spectacolul extraordinar mai fac parte și câteva tablouri coregrafice de excepție ale dansatorilor de la „Doina Oltului” care vor prezenta în fața publicului dansuri din Banat, Moldova, Ardeal și tradițional dans bărbătesc călușul.

Sărbătoarea iilor va începe la ora 15:00 cu o expoziție stradală, care va dura două ore, pentru ca de la ora 17:30, pentru o jumătate de oră, pe scena amplasată pe stadion să evolueze Ansamblul Folcloric „Ghiocelul” de la Cezieni. De la ora 18:00 este programată tradiționala horă a iilor.

Spectacolul folcloric se va derula pe parcursul a trei ore, după ora 18:30, iar festivitatea de premiere a celor mai frumoase ii va închide evenimentul cultural de la Cezieni, aceasta fiind programată după ora 21:30.

Organizatori ai sărbătorii câmpenești sunt Primăria și Consiliul Local Cezieni și Consiliul Județean Olt, prin Centrul Județean de Cultură și Artă Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți