11.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Niciun licean eliminat de la prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat. Au fost 103 absenți

- Advertisement -

Au început probele scrise ale sesiunii de vară a examenului național de Bacalaureat, iar numărul total al candidaților înscriși a fost de 2.425, dintre care 2.088 sunt absolvenți de la clasele a XII-a și a XIII-a din promoția curentă, iar 337 sunt din promoțiile anterioare.

Cel mai în vârstă participant la BAC-ul din vară înscris are 49 de ani și este de la Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” Slatina, la primă probă scrisă, cea de limba și literatura română care s-a desfășurat luni, 26 iunie, fiind înscriși 2.230 de liceeni.

Potrivit datelor remise de Inspectoratul Școlar Județean Olt, din diverse motive, 103 elevi au absentat, numărul celor prezenți în cele 11 centre de examen, din care cinci sunt în Slatina, două în Caracal și câte unul din Balș, Corabia, Drăgănești Olt și Scornicești, a fost de 2.127.

Nu au fost înregistrate incidente și niciun licean nu a fost eliminat din proba de examen pe motiv că ar fi încercat să copieze.

Examenul maturității continuă marți, 27 iunie, cu proba obligatorie a profilului – scrisă, la discipline precum matematică și istorie, iar miercuri, 28 iunie, cu proba la alegere a profilului și specializării – scrisă, unde în funcție de filieră, profil și specializare se poate opta pentru una din cele zece discipline – biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, sociologie și psihologie.

Afișarea rezultatelor inițiale, în centrele de examen și online, are loc luni, 3 iulie, până la ora 12:00, iar contestațiile elevilor nemulțumiți de note sau medii pot fi depuse sau transmise în aceeași, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Ulterior, timp de trei zile, contestațiile urmează a fi soluționate, afișarea rezultatelor finale fiind programată pentru ziua de vineri, 7 iulie, în centrele de examen și online.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, mai multe condiţii: recunoaşterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea unei medii a notelor, la probele scrise, de cel puţin 6.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți