17.3 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Caracalean reținut de polițiști după ce a condus un autoturism fără permis. Era și în stare de ebrietate

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, au reținut luni un bărbat cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Acesta a fost tras pe dreapta de oamenii legii pe strada Mihai Viteazul din Caracal, iar aceștia au constatat că bărbatul de 58 de ani, originar din localitate, nu avea permis auto și era băut bine. Prezentat marți din nou în fața procurorilor caracaleni, aceștia au dispus plasarea sa sub măsura preventivă a controlului judiciar.

„În fapt, la data de 26 iunie 2023, în jurul orei 10:45, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Caracal, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Mihai Viteazul, din Caracal, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 58 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere. De asemenea, întrucât acesta emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul alcooltest, însă bărbatul a refuzat atât testarea, cât și prelevarea de mostre biologice la o unitate spitalicească”, a spus Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, cercetările fiind continuate.

În urma probatoriului administrat, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în aceeași zi, pe numele bărbatului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

În cursul zilei de marți, 27 iunie, acesta a fost prezentat parchetului cu propuneri legale, anchetatorii dispunând plasarea caracaleanului sub măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți