19.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Instabilitate atmosferică în toară țara până miercuri noaptea, la ora 23:00

- Advertisement -

Meteorologii au emis marți dimineața noi informări meteorologice, iar în județul Olt, ca de altfel în întreaga țară, din după-amiaza zilei de 27 iunie, ora 14:00, și până miercuri noaptea, la ora 23:00, va fi instabilitate atmosferică. 

Vor fi perioade cu averse, tunete și fulgere, izolat grindină și local intensificări ale vântului.

„În intervalul menționat vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, izolat grindină și local intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h. Astfel de manifestări se vor semnala în după-amiaza zilei de marți (27 iunie) și în cursul nopții de marți spre miercuri (27/28 iunie) în vestul, centrul și nordul țării, iar pe parcursul zilei de miercuri (28 iunie) în sud, sud-est, la munte și local în restul teritoriului. Pe alocuri se vor acumula cantități de apă de 15…25 l/mp”, transmit reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Totodată, meteorologii au emis și o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil de marți, ora 14:00, și până în noaptea de marți spre miercuri, la ora 03:00.

„În intervalul menționat, în nordul Banatului, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, precum și în nordul Moldovei, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55…70 km/h), pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp”, arată ANM.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți