20.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Preotul bisericii din Călui i-a alertat pe jandarmi. Șarpe găsit într-o magazie din incinta lăcașului de cult

- Advertisement -

Echipajul de jandarmerie din cadrul Detașamentului Jandarmi 5 Balș a avut parte, marți dimineață, de o altfel de misiune, oamenii legii intervenind pentru a înlăturarea unui șarpe. Reptila a fost găsită de parohul unui lăcaș de cult din comuna Călui, în clopotniță.

Preotul este și cel care i-a alertat pe jandarmi.

„Astăzi (marți, 27 iunie n.r.), la ora 10:55, dispeceratul unității a preluat un apel 112 prin care se semnala prezența unui șarpe. Apelantul, preotul bisericii din localitatea Călui, a solicitat intervenția jandarmilor pentru a înlătura șarpele ce se afla în magazia din incinta bisericii. Jandarmii au capturat șarpele și l-au eliberat în mediul natural, în apropiere de pârâul Olteț”, a declarat căpitan Simona Floricel, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

Patru intervenții de acest gen au mai avut până acum jandarmii din județ. Trei dintre acestea au fost în municipiul Slatina – în 26 aprilie un șarpe a fost găsit într-un taxi, în 25 mai un șarpe era pe stradă, în 6 iunie un șarpe de doi metri era în curtea unei gospodării. Cealaltă intervenție a fost pe 18 iunie în orașul Balș, unde o astfel de reptilă a intrat într-un magazin.

Oamenii legii recomandă cetățenilor care se confruntă cu situații similare să nu se apropie de șerpii pătrunși în curte sau în locuințe, să îi supravegheze cu atenție, astfel încât să cunoască locul unde se află și să solicite sprijinul autorităților competente prin apelul de urgență 112, în vederea îndepărtării pericolului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți