18.1 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Ziua de luptă împotriva consumului și traficului de droguri, marcată de polițiști în parcul din Caracal

- Advertisement -

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară și ai Poliției municipiului Caracal, împreună cu specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, au desfășurat luni, 26 iunie, în Parcul „Constantin Poroineanu”, din municipiul Caracal, o serie de activități privind prevenirea traficului și consumului ilicit de droguri. Activitățile au fost desfășurate în contextul Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, celebrată anual pe 26 iunie, cu scopul de a contribui la creșterea gradului de conștientizare al populației cu privire la problema majoră pe care o reprezintă consumul și traficul ilicit de droguri pentru sănătate.

„‘Oamenii înainte de toate: Opriți stigmatizarea și discriminarea, consolidați prevenția’ a fost tema stabilită pentru anul 2023. Cu această ocazie, adolescenți, tineri și adulți au fost angrenați în discuții constructive care să-i ajute să ia decizii corecte, să spună ‘Nu drogurilor!’, dar și să conștientizeze consecințele legale ale consumului și traficului de substanțe interzise. Mobilizarea adulților, printr-o atenție reală acordată copiilor și tinerilor, joacă un rol important pentru prevenirea consumului de droguri. Importanța ascultării reale a copiilor și tinerilor, a fost una dintre principalele idei dezbătute cu părinții, ca prim-pas pentru a ajuta copiii să crească sănătoși și în siguranță”, a spus Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Pentru ca beneficiarii să poată aprofunda subiectele abordate, oamenii legii au distribuit materiale preventive pe tema traficului și consumului de substanțe psihoactive, caracalenilor fiindu-le oferite și informații despre prevederile legislative în materia traficului și consumului de droguri.

Sfaturi și recomandări ale polițiștilor

Nu încerca consumul de droguri, cândva vei deveni în mod sigur dependent de ele!
Gândește-te de două ori înainte să accepți diferite propuneri cu privire la droguri!
Nu intra în relație cu plasatorii de droguri, indiferent cât de tentante sunt „atențiile” (doze gratuite, bani, obiecte, etc.)!
Dacă ai un prieten consumator de droguri nu îl ocoli și îndrumă-l să ceară sprijin familiei, profesorilor, medicului sau altor persoane care îl pot ajuta!

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți