15.2 C
Slatina
duminică,5 mai,2024

Ultimele Articole

Bălșean cu dosar penal după ce polițiștii l-au depistat băut în trafic. A fost amendat cu peste 5.000 de lei și lăsat nouă luni fără permis auto pentru că avea viteză excesivă

- Advertisement -

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Caracal, în timp ce miercuri seara, în jurul orei 21:20, desfășurau activități specifice pe Drumul Național 64, în comuna Osica de Sus, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism care a fost înregistat de aparatul radar cu viteza de 125 de kilometri pe oră (km/h) pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 de km/h. Cum șoferul nu a oprit la semnalul oamenilor legii, aceștia l-au urmărit și l-au prins pe o stradă din Balș, constatând că era într-o stare avansată de ebrietate și întocmindu-i dosar penal. A primit și o amendă de peste 5.000 de lei și lăsat nouă luni făra permisul de conducere.

Mașina a fost oprită pe strada Nicolae Bălcescu, iar rezultatul în urma testării cu aparatul alcooltest a fost de peste un miligram pe litru (mg/l) alcool pur în aerul expirat.

„Întrucât conducătorul autoturismului nu s-a supus măsurii, polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, pe raza mai multor localități. Autoturismul a fost depistat și oprit de către polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Balș, în jurul orei 22:30, pe strada Nicolae Bălcescu din orașul Balș, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din aceeași localitate. Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul orășenesc Balș în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei”, a declarat agentul principal de poliție Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Sursa citată mai spune că, deoarece bărbatul a comis mai multe abateri la regimul rutier în perioada urmăririi, acesta a fost amendat cu 5.220 de lei, iar ca măsură complementară polițiștii au dispus reținerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 270 de zile.

Totodată, pe numele șoferului bălșean a fost întocmit și un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, cercetările fiind continuate în cauză pentru documentarea activității infracționale.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți