12.3 C
Slatina
duminică,5 mai,2024

Ultimele Articole

Producătorii agricoli din județ, așteptați din nou în piața volantă din parcarea CJ Olt

- Advertisement -

Se redeschide din nou piaţa producătorilor agricoli din județul Olt, aceștia fiind așteptați să-și expună marfa spre vânzare tot în parcarea din zona parcării Consiliului Județean Olt. Însă, a fost schimbată ziua de desfășurare a pieței volante.

Dacă până acum aceasta avea loc sâmbăta, acum piața va funcționa, din acest weekend, duminica.

„Se va păstra aceeaşi structură a pieţei şi în acest an. Piaţa Producătorilor Agricoli din Olt se va deschide duminică. Astăzi am aprobat mutarea zilei de desfăşurare de sâmbătă în cea de duminică. Sunt cetăţeni care au cerut acest lucru şi, de asemenea, producătorii au spus că ei cred că ar avea mai mult succes această piaţă dacă ar fi duminica pentru că sâmbăta mai sunt oameni care lucrează, în prima parte a zilei, şi n-au când să vină să facă piaţa”, a declarat Marius Oprescu, preşedintele CJ Olt, la finalul ședinței ordinare din luna iunie.

Demersul de a avea loc o piață volantă la Slatina a aparținut președintelui forului județean, scopul fiind acela de a-i sprijini pe micii producători agricoli, dar și pentru a promova mai mult produsele locale și pentru a răspunde politicii de promovare a alimentației sănătoase și producției agricole sustenabile.

Ministerul Agriculturii a fost cel care a preluat acest model, iar la ora actuală în mai multe judeţe ale țării sunt organizate de astfel de piețe ale producătorilor agricoli locali.

„Am promovat această piaţă în oraşele mari ale judeţului. De asemenea, modelul a fost luat de multe consilii judeţene şi municipii reşedinţă de judeţ din ţară”, a subliniat Marius Oprescu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți