26.2 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Piața Producătorilor Olteni de pe Aleea CJ Olt, redeschisă în prezența ministrului Agriculturii

- Advertisement -

S-a redeschis Piața Producătorilor Olteni de pe Aleea Consiliului Județean Olt, iar la evenimentul ce a avut loc duminică, 2 iulie, au fost prezenți deputatul PSD de Olt Florin Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Virgil Delureanu și Ionuț Ivan, vicepreședinți ai CJ Olt, deputații Marius Iancu și Emil Albotă, precum și Florin Ciobanu, președintele Asociației Tinerilor Fermieri Olt.

Piața volantă din centrul Slatinei este un proiect pe care Consiliul Județean și producătorii locali îl desfășoară cu succes de câțiva ani și este locul de unde consumatorii slătineni și nu doar ei pot cumpăra produse autohtone românești.

„(…) Vreau să felicit conducerea Consiliului Judeţean pentru această idee care a fost transformată într-o tradiţie frumoasă. Pentru noi şi pentru toată lumea, patriotismul economic primează, trebuie să cumpărăm produse, legume, de la fermierii noştri, trebuie să îi ajutăm şi sunt sigur că împreună vom reuşi şi agricultura românească va merge din ce în ce mai bine (…)”, a declarat slătineanul Florin Barbu.

Cât despre prețurile produselor expuse de comercianți, ministrul Agriculturii a spus că acestea sunt foarte bune: „(…) Cred că pentru munca pe care o fac producătorii agricoli, preţurile sunt foarte bune şi cred că slătinenii, dacă vor cumpăra o dată produse româneşti, cu gustul autentic, se vor întoarce. Mă bucur că, în fiecare săptămână, avem de unde să ne procurăm legume şi fructe proaspete”.

După deschiderea pieței volante de la Slatina acum doi ani, Ministerul Agriculturii a preluat modelul și l-a implementat în mai multe județe ale României.

„A fost o mândrie pentru noi după ce modelul acestei pieţe volante a fost preluat în mai multe judeţe din ţară. Anul acesta am venit cu o schimbare şi am mutat piaţa volantă de sâmbătă, duminică, cu speranţa că este mai uşor pentru cetăţeni să vină. Cu siguranţă, o să avem parte de mulţi producători, dar şi de oameni care să vină să le cumpere produsele. Suntem alături de ei şi sprijinim producătorii locali cu tot ce putem. Piaţa va fi deschisă în fiecare zi de duminică, până în luna noiembrie, ca în fiecare an”, a declarat Ionuţ Ivan, vicepreședinte al CJ Olt.

Piața Producătorilor Olteni s-a redeschis duminică dimineață, la ora 08:00, și va funcționa săptămânal, duminica, în intervalul orar 08:00 – 16:00, până în luna noiembrie.

„(…) În fiecare zi de duminică, până în luna noiembrie, vă așteptăm să vă bucurați de cele mai proaspete și autentice produse din județul nostru. La Piața Producătorilor Olteni veți găsi o varietate extraordinară de produse de la ferme și gospodării și veți putea achiziționa fructe, legume proaspete și alte bunătăți locale. Prin susținerea pieței locale, veți contribui la promovarea produselor noastre și la sprijinirea micilor producători din regiune. Aveți șansa să interacționați direct cu producătorii și să aflați mai multe despre modul în care aceste produse sunt cultivate și preparate”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți