15.2 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

Disconfort termic ridicat și caniculă în toată țara, timp de trei zile

- Advertisement -

Dacă în zilele de weekend Oltul a fost sub incidența unor coduri galbene de vreme capricioasă, iată că de marți, 4 iulie, pe parcursul a trei zile, respectiv până joi, 6 iulie, județul, ca de altfel întreaga țară, va fi sub incidența unei informări meteorologice de disconfort termic ridicat și caniculă.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, ITU va atinge și depăși local pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime din termometre vor fi de până la 36 de grade Celsius.

„În intervalul menționat disconfortul termic va fi în creștere în regiunile sudice și estice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă, marți (4 iulie) pe arii restrânse în Lunca Dunării și în Bărăgan, iar miercuri și joi (5 și 6 iulie) în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade”, au transmis meteorologii.

Sursa citată mai arată că în sudul și estul Munteniei și în vestul Dobrogei, pe arii restrânse, se va atinge pragul critic al disconfortului termic și în după-amiaza zilei de luni.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți