14.2 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Niciun licean din Olt nu a obținut media 10 la sesiunea din vară a BAC-ului. Peste 700 au fost respinși

- Advertisement -

Ministerul Educației a dat publicității luni, 3 iulie, pe site-ul bacalaureat.edu.ro rezultatele parțiale obținute de absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a la sesiunea din vară a examenului național de Bacalaureat, după ora 11:00 acestea fiind afișate și în centrele de examen. Dacă anul trecut am avut doi liceeni de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina  care au obținut media 10 la acest examen al maturitării, în anul 2023 nu este niciun absolvent de liceu care să fi obținut această medie. Numărul promovaților a fost de peste 1.500, în timp ce al respinșilor de peste 700.

Datele remise de minister, sunt patru medii generale de 9,93 obținute de elevi de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina – doi și Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Caracal, urmați de alți trei liceeni care au obținut media 9,90, doi dintre ei fiind de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal și unul de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina.

În total, sunt 339 de absolvenți de clasa a XII-a și a XIII-a care au avut medii peste 9, iar numărul celor care au promovat BAC-ul din vară a fost de 1.522. Nu au existat liceeni eliminați. Numărul liceenilor respinși este de 741, din totalul de 2.263 prezenți la probe.

În total au fost 2.425 de elevi înscriși pentru a susține examenul maturității, însă 162 nu au absentat din diverse motive personale.

După afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și online, contestațiile elevilor nemulțumiți de notele obținute sau medii pot fi depuse sau transmise tot luni, 3 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Ulterior, timp de trei zile, contestațiile urmează a fi soluționate, afișarea rezultatelor finale fiind programată pentru ziua de vineri, 7 iulie, în centrele de examen și online.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiţii: recunoaşterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea unei medii a notelor, la probele scrise, de cel puţin 6.

Toate notele și mediile obținute de absolvenții de la clasele a XII-a și a XIII-a care au dat BAC-ul din vară pot fi consultate AICI.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți