19.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Liceenii nemulțumiți de notele obținute la BAC-ul din vară au depus aproape o mie de contestații

- Advertisement -

Sunt aproape o mie de contestații depuse de absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a nemulțumiți de notele obținute inițial la sesiunea de vară a examenului național de Bacalaureat. Cele mai multe au fost la limba si limba română, contestațiile venind nu doar de la liceenii de la profilul Real, cât și de la cei de la profilul Uman.

Așadar, din totalul de 976 de contestații, 252 au fost depuse de elevi la română – Real și 183 tot la română – Uman, iar la istorie au fost 131.

S-au mai depus 88 de contestații la geografie, 64 la anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană, 61 la matematică – informatică, 55 la matematică tehnologic, 54 la logică, 25 la matematică științele naturii, 18 la fizică, 16 la informatică (MI C/C++), 15 la biologie, cinci la sociologie, câte trei la chimie organiză (TEO nivel I/II) și matematică pedagogic, câte una la economie, psihologie și filosofie.

În Olt, promovabilitatea la BAC-ul din vară a fost de 67,26%. 2.425 de absolvenți de la clasele a XII-a și a XIII-a, promoția curentă și promoțiile anterioare, s-au înscris la sesiunea de acum, 2.263 au fost prezenți, 162 au absentat din diverse motive personale, 741 au fost respinși și nu a existat niciun licean eliminat.

Contestațiile au putut fi depuse până luni seara, la ora 18:00, iar timp de trei zile contestațiile urmează a fi soluționate, afișarea rezultatelor finale fiind programată pentru ziua de vineri, 7 iulie, în centrele de examen și online.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiţii: recunoaşterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea unei medii a notelor, la probele scrise, de cel puţin 6.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți