15.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Trei tineri din Caracal s-au mascat și au vrut să fure banii din casieria unei săli de jocuri din municipiu. Sunt acuzați de tentativă la furt calificat, iar unul a fost arestat

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Caracal, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, au reținut miercuri, 5 iulie, trei tineri, toți cercetați penal pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat. Cu o noapte înainte, aceștia s-au mascat și au vrut să fure încasările din casieria unei săli de jocuri din Caracal, iar după ce oamenii legii i-au identificat, au stabilit că aceștia sunt din municipiu. Dacă doi erau minori și au fost plasați sub măsura controlului judiciar, cel de-al treilea, un caracalean de 18 ani, a fost arestat de magistrații Judecătoriei Caracal.

Fapta a avut loc în noaptea de 4 spre 5 iulie, în jurul orei 04:10.

„Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apelul de urgență 112, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi încercat să sustragă o sumă de bani dintr-o sală de jocuri de noroc din municipiul Caracal. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal, care din primele verificări au constatat faptul că trei persoane mascate ar fi pătruns într-o sală de jocuri de noroc, din localitate, de unde ar fi încercat să sustragă o sumă de bani, din casieria unității. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la furt calificat, fiind continuate cercetările pentru identificarea autorilor și dispunerea măsurilor legale. Ulterior, în urma activităților investigativ-operativ, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal au identificat doi minori, în vârstă de 17 ani, respectiv 16 ani, și un tânăr de 18 ani, toți Caracal, bănuiți de comiterea infracțiunii de tentativa la furt calificat”, a declarat subinspector de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

În urma probatoriului administrat, miercuri, 5 iulie, sub supravegherea procurorului de caz din Parchetul Caracal, pe numele celor trei tineri s-a emis câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Olt.

Joi, 6 iulie, cei doi adolescenți de 16 și 17 iulie au fost prezentați procurorului de caz de la Caracal, care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de aceștia, iar tânărul de 18 ani a fost prezentat Judecătoriei Caracal, care a dispus față de acesta măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Decizia instanței de judecată nu este definitivă și a fost deja contestată de inculpat, magistrații unei instanțe superioare urmând a da o decizie definitivă în acest caz.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți