14.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

385 de băieți și 369 de fete din Slatina care încep clasa pregătitoare primesc ghiozdane și rechizite școlare de la Primărie

- Advertisement -

În septembrie începe un nou an de învățământ, iar așa cum ne-a obișnuit de câțiva ani încoace Primăria Slatina va achiziționa și în 2023 sute de ghiozdane și rechizite școlare pentru copiii care încep clasa pregătitoare. Anul acesta beneficiari ai programului „Primul meu ghiozdan” vor fi 754 de elevi, din datele furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Olt fiind vorba despre 385 de băieți și 369 de fete, Consiliul Local urmând a aproba în acest sens un proiect de hotărâre privind programul inițiat de primarul Emil Moț și regulamentul privind derularea acestuia în vederea susținerii învățământului școlar slătinean.

Suma alocată de la bugetul local în vederea achiziționării de ghiozdane și rechizite școlare este de 135.000 de lei, potrivit proiectul inițiat de edil.

„Primăria municipiului Slatina încurajează orientarea priorităţilor elevilor către educaţie, stimularea continuă a acestora şi reducerea fenomenului de abandon şcolar. Prin acordarea unui ghiozdan complet echipat cu un set de rechizite fiecărui elev înscris în clasa pregătitoare în anul şcolar 2023 – 2024 se urmăreşte sprijinirea elevilor din municipiul Slatina în parcurgerea procesului instructiv-educativ. Educaţia îndeplineşte rolul important de aliniere a municipiului Slatina la condiţiile, modul de viaţă şi valorile europene, elevii slătineni realizând ţelul de a întări legăturile dintre oraşe prin dezvoltarea conştiinţei unei identităţi culturale”, se arată în raportul de specialitate anexat proiectului de hotărâre pe care consilierii slătineni urmează să-l aprobe.

Așadar, în prima zi din anul școlar 2023 – 2024, Primăria Slatina oferă câte un ghiozdan complet echipat cu rechizite școlare fiecărui elev înscris în clasa pregătitoare, iar acesta va conține o felicitare, un orar, două caiete tip II, două caiete 48 file dictando, două caiete 48 file matematică, un bloc de desen, un set acuarele 12 culori cu pensulă, un set carioci 10 culori și un penar care conține stilou cu rezerve, două creioane, gumă de șters, o ascuțitoare.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți