10.7 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

CJ Olt vrea să obțină fonduri de la Ministerul Muncii pentru reabilitarea și modernizarea centrelor de îngrijire din Cezieni și Fălcoiu

- Advertisement -

Ședință extraordinară vineri, 7 iulie, în Sala Europa a Consiliului Județean Olt, în cadrul acesteia aleșii județului aprobând depunerea proiectului privind restaurarea și modernizarea Corpului C 1 al Centrului de Abilitare și Reabilitare Cezieni, în vederea finanțării de la bugetul de stat, prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Contribuția proprie a CJ Olt pentru realizarea acestei investiții este de peste 2,7 milioane lei. În cadrul aceleiași ședințe, s-a aprobat și depunerea cererii de finanțare pentru dotarea cu echipamente a Centrului de Îngrijire și Asistență Fălcoiu, în vederea finanțării din bugetul de stat, tot prin Ministerul Muncii.

Din banii accesați de la minister Muncii se va dota clădirea nouă ce se află în construcție la Fălcoiu. Totodată, fondurile cerute pentru proiectul de la Cezieni vor contribui la modernizarea corpului de la Centrul de Servicii din comună, fost conac, monument istoric, valoarea investiției fiind de aproape 12 milioane de lei.

„Este pe bugetul de stat, în urma unei adrese primite de către Direcția Generală de Asistență Socială si Protecția Copilului Olt, o adresă de la Ministerul Muncii. Anul acesta, ministerul are o sumă de bani pe care o alocă proiectelor de dezvoltare ale direcțiilor de asistență socială. Noi cum aveam în construcție o nouă clădire la Complexul de Servicii Fălcoiu, banii pentru dotarea acelei clădiri nu îi aveam prinși, încercăm să-i obținem acum de la minister. De asemenea, o parte din Centrul de Servicii de la Cezieni, clădirea vechea, fostul conac, necesită anumite intervenții, avem un proiect făcut, este o clădire monument istoric, a durat foarte mult să obținem toate autorizațiile necesare. Este un proiect care înseamnă mult, modernizare acelei clădiri înseamnă cam 12 milioane de lei, la fel încercăm să-i obținem de la minister”, a declarat Marius Oprescu (FOTO), președintele forului județean.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți