15.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Firmă argeșeană amendată pentru transportul neconform a aproximativ 26 de tone de rapiță cu două autocamioane pe un drum din Olt. S-a lăsat cu dosar penal

- Advertisement -

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier Olt, au desfășurat, în perioada 4 și 6 iulie, acțiuni pentru prevenirea, combaterea și sancționarea faptelor de natură contravențională și penală din domeniul transportului, depozitării și comercializării cerealelor în județul Olt. Neregulile constatate de oamenii legii nu au întârziat să apară, iar în seara zilei de zilei de joi, pe Drumul Național 65 – European 574, în afara comunei Optași Măgura, au depistat două autocamioane în care erau transportate neconform aproape 26 de tone de rapiță. Dacă firma care deținea vehiculele a fost amendată cu 48.000 de lei, șoferii acestora s-au ales cu dosare penale. Totodată, autocamioanele au fost confiscate.

Ilegalitatea a fost constatată în jurul orei 20:00.

„Polițiștii au oprit în trafic două autocamioane deținute de către o societate comercială cu sediul în județul Argeș, care are ca obiect de activitate transportul rutier de mărfuri. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că există neconcordanțe între cantitatea de cereale transportată și cea declarată în documentele de transport, respectiv faptul că ambele autocamioane transportau câte 39.000 de kilograme de cereale, având astfel o greutate ce depășea masa totală maximă admisă pe sectorul de drum (aceasta este de 40 de tone, adică 40.000 de kilograme, din care aproximativ 14 tone este reprezentată doar de greutatea unui autocamion n.r.). De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că asupra aparaturii de înregistrare a aparatului tahograf, al ambelor autocamioane, s-a intervenit cu un dispozitiv ilegal, cu scopul de a altera informațiile imprimate pe raportul tahografic”, a declarat subinspector de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Având în vedere cele constatate, polițiștii au aplicat firmei argeșene nu mai puțin patru amenzi în cuantum de 48.000 de lei, respectiv două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.000 de lei, pentru nerespectarea Ordonanței de Urgență 37 din 2007 privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă și alte două, în valoare totală de 30.000 de lei, pentru nerespectarea OG 43 din 1997 privind regimul drumurilor.

Pe numele celor doi conducători auto, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătura privată și uzul de fals, cu referire la întocmirea în fals și prezentarea organelor de control a documentelor de transport prin inserarea de date necorespunzătoare adevărului, în vederea producerii de consecințe juridice, cercetările fiind continuate în cauză.

Ulterior, polițiștii au procedat la indisponibilizarea autovehiculelor, fiind reținute plăcuțele cu numerele de înregistrare și certificatele de înmatriculare, până la punerea/intrarea în legalitate.

Reprezentantul IPJ Olt a mai spun că astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite, în domeniul transportului, depozitării și comercializării cerealelor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți