15.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

127 de candidați au absentat și 36 s-au retras de la examenul de Titularizare desfășurat în Olt

- Advertisement -

Proba scrisă a examenului național de Titularizare a avut loc miercuri, 12 iulie, și în județul Olt, aceasta desfășurându-se în cele două centre de examen din municipiul Slatina, respectiv colegiile naționale „Ion Minulescu” și „Radu Greceanu”. Chiar dacă nu s-au înregistrat incidente, potrivit datelor centralizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, din totalul celor 541 de candidați înscriși, 127 au absentat, alți 36 s-au retras din examen din diferite motive personale, iar unul din motive medicale.

Numărul posturilor scoase anul acesta la concurs în județna fost de peste 660, 24 fiind titularizabile și 640 netitularizabile.

Cei mai mulți profesori sau viitori dascăli înscriși au fost pe singurul post titularizabil de educatoare, dar și pentru cele 13 locuri destinate suplimitorilor. Și pe cele trei posturi de învățătoare este o concurență acerbă, 56 de candidați fiind înscriși pe acestea. Alte 29 locuri de învățătoare pot fi ocupate de suplinitori.

La Colegiul Minulescu au susținut proba scrisă a examenului peste 200 de candidați la 15 discipline, iar la Colegiul Greceanu Slatina au fost peste 300 de candidați care au susținut Titularizarea la 26 de discipline.

Primele rezultate la proba scrisă a examenului de Titularizare vor fi afişate în data de 18 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul dedicat. Potrivit Ministerului Educației, contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice, la adresele comunicate public de fiecare inspectorat şcolar, în data de 18 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de 19 iulie, până la ora 12:00. Pentru a obţine statutul de titular, respectiv angajarea pe perioadă nedeterminată de patru ani, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată, respectiv suplinire, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 la proba scrisă a examenului de Titularizare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți