20.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Cod galben de caniculă în Olt până duminică. Temperatura ajunge până la 40 de grade Celsius în termometre

- Advertisement -

Reprtezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis nu mai puțin de trei atenționări Cod galben. Dacă prima dintre ele este de Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și va afecta local nord-vestul, centrul țării și zonele montane, celelalte două sunt de caniculă, val de căldură și disconfort termic ridicat și vor afecta inclusiv județul Olt. Acestea sunt în vigoare atât pe parcursul zilei de miercuri, 12 iulie, cât și în perioada 13 – 19 iulie, temperatura în termometre urmând să ajungă până la 40 de grade Celsius.

Primul Cod galben de caniculă este valabil doar astăzi.

„Pe parcursul zilei de miercuri, 12 iulie, va fi caniculă, local în Banat, Crișana, în sud-vestul Transilvaniei, în Oltenia și Muntenia, unde temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 34…37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, transmit meteorologii.

Județul Olt va fi sub Cod galben de val de căldură și disconfort termic ridicat și începând de joi, 13 iulie, și până duminică, 16 iulie.

„Joi, 13 iulie, valul de căldură se va extinde și va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar vineri, sâmbătă și duminică, respectiv zilele de 14, 15 și 16 iulie, va persista îndeosebi în regiunile sudice. Disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar în după-amiaza zilei de joi, 13 iulie, în sudul Câmpiei Române și sudul Banatului se vor atinge valori în general de 38…40 de grade. Nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime de 18…22 de grade”, mai spun reprezentanții ANM.

Meteorologii mai arată că valul de căldură va persista și săptămâna viitoare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți