17.3 C
Slatina
sâmbătă,18 mai,2024

Ultimele Articole

Meteorit filmat deasupra municipiului Slatina, marți noaptea

- Advertisement -

Slătinenii, dar și alți locuitori ai județului Olt, precum și din județe limitrofe, s-au speriat în noaptea de marți spre miercuri când au văzut o lumină puternică pe cer, apoi au auzit o bubuitură puternică. Este vorba despre un meteorit care a căzut pe pământ, acesta fiind filmat și postat pe mai multe pagini de socializare.

Inclusiv cei de la Meteoplus au filmat meteoritul, capturile video devenind virale pe Facebook. Reprezentanții paginii de socializare spun că aceste fenomene sunt obișnuite în România, mai ales în a doua jumătate a lunii iulie.

„Meteorit pe cerul României, noaptea trecută. A doua jumătate a lunii iulie este foarte bogată în meteori. Sunt activi câţiva curenţi de meteori, care au radianţii apropiaţi pe cer, în constelaţiile Aquarius şi Capricornus. Astfel, în fiecare seară, se pot vedea între 15 şi 30 de meteori pe oră”, au transmis cei de la Meteoplus.

Chiar dacă unele surse spun că acesta a căzut pe teritoriul țării, potrivit unor informații din rândul astronomilor acesta se pare că, după ce a intrat în atmosfera Pământului, s-ar fi dezintegrat mai la sud de România, în Regiunea Vidin, Bulgaria.

FOTO: Slatina, județul Olt, în apropiere de București – Observatorul Astro Urseanu

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți