20.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Copiii pot veni din nou cu bunicii și părinții să petreacă o zi de vară la Muzeul Județean Olt

- Advertisement -
Cu bani puțini scoși din buzunare, copiii pot veni împreună cu bunicii și părinții pentru a petrece o zi de vară la Muzeul Județean Olt, la atelierele organizate aici de specialiști. Așadar, începând cu data de 17 iulie 2023, în cadrul instituției culturale oltene, pe lângă vizitarea expozițiilor cu caracter permanent și temporar, încep să se desfășoare și ateliere de creație adresate atât celor mici, cât și adulților.
Potrivit lui Gheorghe Smarandache, managerul Muzeului Județean Olt, ca și anul trecut, pe parcursul verii au loc: „Înșir-te mărgărite” – atelier de confecționat brățări din mărgele, la sediul muzeului; „Penița fermecată” – atelier de caligrafie (scris cu tocul cu peniță și cu pană de gâscă sau fazan), la sediul muzeului, coordonator Claudia Balaș; atelier de pictură pe sticlă, la sediul muzeului, coordonator Iohana Brătoi; atelier de modelaj în lut, la Casa Muzeu „Gunka și Spiru Vergulescu”, strada Malul Livezii, nr. 13, coordonator muzeograf Lucian Truță.
Programul de vizitare a expozițiilor cu caracter permanent și temporar este de marți până duminică, inclusiv, în intervalul orar 09:00 – 17:00. Atelierele vor avea durata de o oră și se vor desfășura în intervalul orar 10:00 – 12:00, cu grupe de minimum cinci participanți, după următorul program: luni – modelaj în lut, marți – confecționat brățări, miercuri – caligrafie; joi – pictură pe sticlă. Pentru relatii și înscriere: Iohana Brătoi, șef Serviciu Conservare – Restaurare, la telefon 0747.427.513, iar costul unui atelier este de doar 5 lei pentru un participant. „Materialele sunt puse la dispoziție de muzeu, iar la sfârșitul activității, fiecare participant își ia acasă ceea ce a lucrat”, a spus Smarandache.
Sursa citată mai arată că muzeul va deschide noi ateliere de creație și la Casa Fântâneanu din Slatina, inaugurată recent după ce a fost restaurată, reabilitată și modernizată.
„Este vară și este cald. Vacanța a venit și am trecut și de examenele de sfârșit de an, așa că acum e vremea de relaxare. Bunici, părinți și copii, ca și vara precedentă, Muzeul Județean Olt își deschide larg ușile și turează motoarele instalațiilor de răcire, dar și ale personalului de specialitate, pentru a vă pune la dispoziție spații aerisite și aclimatizate, precum și posibilități de petrecere a timpului liber într-un mod cât mai plăcut și mai interesant. Avem ateliere pentru micuți și adulți la fel ca și anul trecut la sediul muzeului, dar și la Casa Muzeu «Gunka și Spiru Vergulescu». În curând vom deschide noi ateliere de creație în parteneriat cu Episcopia Slatinei și Romanaților la Casa Fântâneanu – Centrul Social al Episcopiei. Dumneavoastră, nu întârziați să veniți iar noi, ca de obicei, vă așteptăm cu drag!”, a declarat Gheorghe Smarandache, managerul instituției culturale.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți