16.2 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Emilia Dorobanțu, Maria Ghinea, Valentin Sanfira și Nicolae Datcu, în concert la ediția a 19-a a Festivalului călușăresc „Ilie Martin” de la Colonești

- Advertisement -

Ziua de 20 iulie, Sfântul Prooroc Ilie, este prilej de mare sărbătoare în comuna Colonești, stadionul din localitate găzduind cea de-a 19-a ediție a Festivalului Călușăresc „Ilie Martin”. Primăria și Consiliul Local Colonești, în frunte cu primarul Nicolae Stan, au pregătit multe surprize, iar pe lângă spectacolele cetelor de călușari din mai multe localități din Olt și Argeș vor fi și recitaluri susținute de îndrăgiți interpreți ai muzicii populare românești. Cap de afiș sunt Maria Ghinea, Emilia Dorobanțu, Valentin Sanfira și Nicolae Datcu.

Manifestarea cultural artistică va debuta în jurul orei 15:00, cu cuvântul de deschidere al edilului localității oltene, precum și cu mesajele venite din partea invitaților. Apoi, de la ora 15:05 și până la ora 18:00 pe scenă vor evolua în spectacol formațiile de călușari din localitățile Colonești, Scornicești, Corbu, Hîrșești, Stolnici, Poboru, Dobrun, Oporelu, Pârșcoveni, Optași Măgura, Potcoava, Bîrla, Icoana și, bineînțeles, Ansamblul călușăresc „Ilie Martin”.

Iar de la ora 18:00 încep recitalurile susținute de artiștii Nicolae Datcu, Ansamblul Sârbii Măgura – ora 18:45, Nicu și Niculina Spînu – ora 19:00, Diana și Cornel Țițirigă – 19:45, Maria Ghinea – 20:30, Emilia Dorobanțu – 22:00, acompaniamentul muzical fiind asigurat de orchestra condusă de maestrul Cornel Țițirigă.

Evenimentul cultural se va încheia undeva după ora 23:00 când publicul este invitat să ia parte la un spectacol de lumină și culoare, precum și la un superb foc de artificii.

De la petrecerea câmpenească organizată la stadion, din zonă nu vor lipsi comercianții de mici și bere, la fel și tarabele cu diverse dulciuri și chilipiruri, iar în apropiere va fi amplasat și un parc de distracții destinat copiilor.

Sursă foto: Momente din ediția de anul trecut a spectacolului călușăresc

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți