20.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Județul Olt rămâne sub Cod galben de caniculă și în weekend

- Advertisement -

După o ploaie torențială care a durat câteva zeci de minute și s-a abătut, vineri dimineața, asupra mai multor localități din județ, Oltul rămâne și în următoarele două zile sub incidența unui Cod galben de val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat.

Temperaturile ajung în termometre până la 37 de grade Celsius la umbră, în aer resimținându-se cu până la patru grade mai mult, doar pe timpul zile, în timp ce noaptea acestea vor fi curpinse între 18 și 21 de grade.

„Vineri, 14 iulie, și sâmbătă, 15 iulie, valul de căldură va persista în sudul Olteniei, sudul și estul Munteniei, precum și în vestul Dobrogei. Local va fi caniculă și disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 21 de grade”, au transmis meteorologii care vineri dimineața au emis o nouă atenționare.

Potrivit reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie, de duminică, 16 iulie, valul de căldură se va intensifica din nou și va persista săptămâna viitoare în cea mai mare parte a țării.

„Mai ales în regiunile vestice, sudice și sud-estice, canicula și disconfortul termic vor fi în extindere și accentuare”, arată meteorologii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți