20.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Prefectul Homorean dă asigurări că în Olt nu se întâmplă ceea ce a fost în azilele groazei din Ilfov

- Advertisement -

Prefectul de Olt Florin Homorean a fost invitat joi seara la emisiunea „Imperativ”, de la postul local de televiziune Olt TV și moderată de jurnalistul Laura Mira, iar în cadrul acesteia a fost atins un subiect fierbinte care deschide toate buletinele de știri de la posturile TV naționale, și anume atrocitățile ce au avut loc în mai multe centre de îngrijire persoane cu dizabilități din județul Ilfov, și nu doar în acestea. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a dat asigurări că așa ceva nu se întâmplă la noi în județ, o serie de verificări a căminelor de bătrâni și a centrelor în care sunt îngrijiți copiii fiind demarate de acesta și echipa încă de acum o săptămână.

„Această acţiune de control se află în desfăşurare și, potrivit domnului prim-ministru (Marcel Ciolacu n.r.), urmează a se încheia duminică. Asta nu înseamnă că monitorizarea pe viitor a acestor centre rezidenţiale destinate persoanelor în vârstă, persoanelor cu dizabilităţi sau copiilor, nu vor continua să se desfăşoare. Este normal ca autorităţile să se asigure ca cei aflaţi într-o situaţie de vulnerabilitate sunt protejaţi. Verificări s-au desfăşurat permanent şi ne-au confirmat ceea ce ştiam, că în Olt nu se întâmplă lucrurile care se întâmplă în Ilfov”, a declarat prefectul Florin Homorean.

Trei echipe au fost în control la centrele de bătrâni și copii din Olt, iar în urma verificărilor nu a fost închis niciunul dintre acestea.

Potrivit datelor Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Olt, în județ sunt nu mai puțin de 63 de centre, iar 61 dintre ele au finanțare publică și sunt în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt sau a Unutăților Administrativ Teritoriale Caracal şi Corabia. Alte două centre sunt private, unul fiind în municipiul Slatina şi celălalt în comuna Teslui.

În cazul centrelor private, potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, acestea au fost sancționate contravențional de inspectorii sociali din cadrul AJPIS Olt, cu amendă în valoare de 10.000 lei fiecare, pentru că nu dețin licență provizorie de funcționare.

„Au nevoie de acreditare de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pentru furnizare servicii sociale, pe care le dețin, dar și de licență provizorie de funcționare. Aveau doar acreditare și au depus documentele pentru licență, dar nu a fost emisă și de aceea au primit aceste sancțiuni contravenționale”, a subliniat Florin Homorean.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți