13.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Șoferii băuți sau drogați ce provoacă accidente mortale, condamnați la închisoare cu executare. În șase luni, în Olt, polițiștii au depistat peste 400 de conducătorii auto care erau sub influența acestor substanțe

- Advertisement -

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat joi, 13 iulie, activități de informare a conducătorilor auto cu privire la noile modificări legislative. Iar una dintre acestea este faptul că de acum încolo șoferii care sunt băuți sau drogați la volan și provoacă accidente mortale riscă să fie condamnați la închisoare cu executare. Spre exemplu, în primele șase luni ale anului, polițiștii olteni au depistat peste 400 de conducători auto care se aflau sub influența acestor substanțe.

„Conducătorii auto au fost informați despre faptul că, pe toate categoriile de drumuri publice, sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă. Totodată, acestora le-a fost transmis și faptul că un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei. Reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave, prin depistarea conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului sau a altor substanțe ori nu dețin permis de conducere reprezintă o prioritate pentru polițiștii olteni, care, zilnic, desfășoară activități în acest sens”, a declarat agent principal de poliție Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Potrivit sursei citate, în primele șase luni ale anului 2023, în județul Olt au fost depistați 417 conducători auto aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor și 95 fără permis de conducere.

„Acțiunile de informare a șoferilor continuă și în perioada următoare, astfel încât mesajul să ajungă la cât mai mulți participanți la trafic. Recomandăm conducătorilor auto să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețin permis de conducere, iar pasagerilor le recomandăm să nu își pună viața în pericol urcându-se în autovehicule conduse de persoane care se află în aceste situații”, a adăugat reprezentantul IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți