17.3 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Temperaturi de până la 39 de grade Celsius în termometre, la umbră, în Olt, anunțate zilele următoare

- Advertisement -
Județul Olt, ca de altfel și alte județe ale țării, se află în următoarele zile sub incidența mai multor avertizări meteorologice Cod galben și Cod portocaliu de val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic ridicat. Dacă duminică va fi Cod galben, iar temperaturile în termometre ajung până la 37 de grade Celsius la umbră, luni va fi Cod portocaliu temperaturile resimțite fiind cu patru grade mai ridicate decât cele pe care le arată termometru la umbră, și anume 39 de grade. Și nopțile vor fi călduroase, cu temperaturi tropicale de până la 23 – 25 de grade Celsius. 
Noile avertizări meteo au fost emise de reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie în dimineața zilei de duminică.
„Duminică, 16 iulie, valul de căldură se va intensifica și va fi caniculă în vest, sud, sud-est și local în centru. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 25 de grade”, au transmis meteorlogii referitor la Codul galben de val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat.
Luni, 17 iulie, Oltul se va afla sub incidența unui Cod portocaliu de val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat.
„În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și în sudul Moldovei valul de căldură va persista, iar canicula se va intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar ITU va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 18 și 24 de grade”, precizează ANM.
În aceeași zi, va fi valabil și un Cod galben de val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat.
„Luni, 17 iulie, valul de căldură va continua să se intensifice și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 23 de grade”, mai transmit meteorologii.
Sursa citată mai arată că valul de căldură și disconfortul termic vor persista marți, 18 iulie, în regiunile vestice, sudice și sud-estice, iar miercuri și joi, 19 și 20 iulie, în cele din jumătatea sudică a teritoriului.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți