20.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Ionuț și Doinița Dolănescu, invitați speciali, de Sfântul Ilie, la Ziua comunei Brastavățu

- Advertisement -

Ziua de 20 iulie, când creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Prooroc Ilie, este prilej triplu de sărbătoare pentru brastaviceni. Sărbătoriții zilei pe lângă faptul că își serbează onomastica, pot petrece, alături de ceilalți locuitori ai comunei, la Ziua comunei Brastavățu și Bâlciul Anual. Primăria și Consiliul Local Brastavățu, în frunte cu primarul Cici Constantin Oprea, îi invită pe toți la un spectacol cultural artistic de excepție, la joc și voie bună în aer liber. De data aceasta, cap de afiș vor fi îndrăgiții interpreți de muzică populară Ionuș și Doinița Dolănescu. 

Spectacolul se desfășoară, așa cum s-a întâmplat și în anii anteriori, în Parcul Comunal din Valea Cișmelei, începând de la ora 16:00 cu membrii de la „Ulmișorul”, ansamblul folcloric local, în deschiderea lor fiind orchestra Ansamblul Folcloric „Doina Oltului” Slatina al Centrului Județean de Cultură și Artă Olt, instituție din subordinea Consiliului Județean Olt, condusă de maestrul dirijor Cristian Dumitru.

„Din nou copiii care fac parte din Ansamblul «Ulmișorul» de la Brastavățu vor îmbraca costumele populare primite în dar din partea autorităților locale, purtate cu mândrie la toate evenimentele culturale. E un prilej de bucurie să-i vedem încă odată, îmbrăcați în straiele de sărbătoare și, totodată, să le păstreze cu sfințenie”, au declarat reprezentanții administrației locale.

Iar în afară de Ionuț și Doinița Dolănescu, care vor încheia spectacolul folcloric, și pe lângă dansatorii „Doina Oltului”, pe scena special amenajată în Parcul Comunal din Brastavățu vor mai urca, pentru a susține recitaluri, următorii artiști ai asnamblului de la Slatina: Maria Ghinea, Neta Soare, Victorița Cică, Gabriel Zăvoeanu, Cătălin Bărbulescu, Marinela Dobrițoiu, Ștefania Strejescu, Dorina Mete, Daniel Roșoga, Sorina DInu, Florica Chircă și Constantin Ștefan.

Și cum vorbim de o petrecere câmpenească, din peisaj nu vor lipsi nici micii, berea, tarabele cu diverse chilipiruri și parcul de distracții pentru copii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți