20.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Copiii dispăruți în apele Oltului, la Giuvărăști, găsiți înecați

- Advertisement -

Au trecut aproape 20 de ore de când au dispărut în apele râului Olt, pe raza comunei Giuvărăști, și, din păcate, cei doi copii de 12 și 13 ani, care erau prieteni, vecini și elevi ai școlii gimnaziale din localitate, au fost găsiți fără suflare de salvatori în cursul după-amiezii de marți, 18 iulie.

Mai multe echipaje de pompieri din județ, scafandri de la inspectoratele pentru situații de urgență din Olt, Dolj, Teleorman, dotați cu echipamente speciale, dar și salvatori civili și voluntari, cu bărci și sonare, au participat la misiunea de căutare a celor doi băieți care s-au făcut nevăzuți în cursul serii de luni, 17 iulie.

Până după ora 14:00 a zilei de marți, căutările acestora au fost în zadar, minorii fiind de negăsit, însă salvatorii au reușit să dea până la urmă de ei. Însă, nu mai erau în viață.

Erau la o distanță de aproape 20 de metri de mal, unde albia cursului de apă este neregulată, plină cu trunchiuri de copaci și zone în care adâncimea apei ajungea fie la doi metri, fie la 12 metri.

„Cei doi minori au fost găsiți de echipele de scafandri și au fost aduși la mal. Din păcate, echipajele medicale nu au putut decât să constatate decesul acestora. Trupurile neînsuflețite ale celor doi băieți au fost găsite la aproximativ 20 de metri de mal, albia râului era neregulată, cu trunchiuri de copaci și zone în care adâncimea apei era de 1-2 metri și alte zone în care apa avea 10-12 metri adâncime”, a declarat Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Fiecare dintre copii este, spun surse locale, orfan de câte un părinte, iar aceștia ar fi fost la scăldat împreună cu alți doi copii.

La un moment dat, copilul de 12 ani a sărit în apă, iar într-o clipă nu a mai putut să înoate, fiind luat de curenți. Deși a încercat să înoate împotriva lor, acesta nu a reușit, iar prietenul și vecinul său i-a sărit în ajutor, prinzându-l de una dintre mâini, dar niciunul dintre ei nu a mai ajuns la mal, ambii fiind luați de curenții puternici. Atunci a fost și momentul în care s-a cerut sprijinul salvatorilor.

În cauză, și polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs tragedia, iar în cauză, potrivit declarației telefonice a lui Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, a fost deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți