23.2 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Olt: Doi candidați au obținut nota 10 la proba scrisă a examenului de Titularizare. 35,1 la sută, rata de promovabilitate

- Advertisement -

Rezultatele parțiale ale examenului național de Titularizare, proba scrisă, au fost afișate marți, 18 iulie, după ora 11:00, pe site-ul specializat titularizare.edu.ro, însă acestea au fost făcute publice și de Ministerului Educației. La nivelul județului Olt, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean spun că au fost obținute două note de 10. Alina Rodica Vieru din localitatea doljeană Podari a obținut nota maximă la arte vizuale, iar cea de-a doua notă de 10 aparține Gabrielei Spiridon la limba germană, din orașul Scornicești. 

Potrivit ISJ Olt, la proba scrisă, în județ s-au înregistrat: 107 note între 1,01 și 4,99, 118 între 5,00 și 6,99, 119 note între 7 și 9,99 și cele două note de 10. Promovabilitatea este de 35,1%, iar conform reprezentanților Inspectoratului Școlar, proba scrisă a Titularizării a fost susținută de 413 candidați din totalul de 541 înscriși. 127 au absentat, alți 36 s-au retras din examen din diferite motive personale, unul din motive medicale, iar un alt candidat a fost eliminat după ce a fost prins copiind. Totodată, lucrarea unui alt candidat a fost anulată în centrul de evaluare.

În județul Olt, anul acesta au fost scoase la concursul pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar nu mai puțin de 24 de posturi titularizabile și 640 netitularizabile, proba scrisă fiind susținută în două centre de examen, respectiv colegiile naționale „Ion Minulescu” și „Radu Greceanu” din municipiul Slatina.

Potrivit Ministerului Educației, contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene, unde s-au afișat rezultatele parțiale, sau prin mijloace electronice, la adresele comunicate public de fiecare inspectorat şcolar, în data de 18 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de 19 iulie, până la ora 12:00.

Pentru a obţine statutul de titular, respectiv angajarea pe perioadă nedeterminată de patru ani, candidaţii au trebuit să obţină minimum nota 7 la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată, respectiv suplinire, candidaţii au trebuit să obțină minimum nota 5 la proba scrisă a examenului de Titularizare.

Sursă foto: O parte dintre candidați ieșind de la proba scrisă pe care au susținut-o pe 12 iulie, la centrul de examen din Colegiul Minulescu Slatina

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți