19.1 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Tânăr din Valea Mare, cercetat de polițiști pentru conducerea unui autoturism fără a avea permis și era băut bine. Nici mașina nu-i aparținea

- Advertisement -

Polițiștii Secției de Poliție Rurală 8 Perieți cercetează penal un tânăr de 30 de ani, din comuna Valea Mare, după ce aceștia l-au oprit în trafic pe Drumul Județean 657, care tranzitează localitatea, în noaptea de duminică spre luni, la ora 04:00. Pe lângă faptul că acesta era într-o stare avansată de ebrietate și nu avea permis auto, oamenii legii au constatat că mașina pe care acesta o conducea nu era a sa.

0,89 miligrame pe litru a fost rezultatul în urma testării șoferului de ocazie cu aparatul alcooltest.

„Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul de 30 de ani, din Valea Mare, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie. De asemenea, tânărul nu a putut relata cum a intrat în posesia autoturismului condus”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

Cum mașina nu îi aparținea, potrivit unor surse, acesta ar fi cerut-o unei cunoștințe pentru a o folosi în alt scop decât cel pentru care polițiștii îl cercetează acum penal.

Oamenii legii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și furt în scop de folosință.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți