13.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

20 iulie 2023, zi de doliu în Giuvărăști. Doi copii din localitate au murit înecați în râul Olt, la început de săptămână

- Advertisement -

Moartea celor doi băieți, din comuna Giuvărăști, care erau vecini, dar și prieteni, la începutul acestei săptămâni, a șocat întreaga comunitate locală, dar și pe alți locuitori ai județului Olt. Florentin și Georgian sunt copiii de 12 și 13 ani care și-au găsit sfârșitul înecându-se în râul Olt, iar Daniel Pană, primarul din Giuvărăști, alături de echipa sa din Primărie, a decis ca data de 20 iulie 2023, adică joi, să o declare zi de doliu în comună.

Așadar, cetățenii din localitate sunt rugați să nu desfășoare activități artistice, sportive și culturale.

„În solidaritate cu familiile afectate de tragedia petrecută în data de 17 iulie, se declară ziua de 20 iulie 2023, zi de doliu pe raza comunei Giuvărăști, în memoria copiilor înecați, Lețu Gabriel Florentin și Panait Georgian, în râul Olt. În data de 20 iulie, pe raza localității Giuvărăști sunt interzise desfășurarea oricăror activități artistice, sportive și culturale. Facem apel la cetățenii comunei Giuvărăști să fie solidari cu familiile afectate și participe la susținerea acestora fie direct la domiciliile lor, fie prin intermediul Primăriei Giuvărăști. Condoleanțe familiilor îndurerate! Dumnezeu să-i ierte! Dumnezeu să-i odihnească!”, a transmis edilul localității.

Un mesaj de condoleanțe sfâșietor a fost transmis de un internaut pe pagina sa de Facebook: „Moartea unei persoane dragi este un eveniment care nu poate să fie oprit și care este ireversibil. Durerea resimțită în momentele în care te separi pentru totdeauna de ea este nemărginită și neputința este un sentiment care pune adesea stăpânire pe noi… Cu atât mai tragic este totul, atunci când totul se întâmplă fulgerător, iar când te gândești la cât se preocupă și câte sacrificii face un părinte să crească un copil până la vârsta de 12 – 13 ani… ca apoi să îl piardă dintr-o întâmplare nefericită?! O tragedie nemărginită pentru familiile celor doi copii și cei apropiați. Cei care doresc (și pot) să fie alături de familiile îndurerate, o pot face în aceste zile foarte grele, iar dacă s-ar putea face o ceremonie comună, sau chiar înhumare, ar fi un lucru bun, ca ei să rămână nedespărțiți, asa cum au și plecat… Dumnezeu să-i ocrotească acolo unde sunt și să le vegheze calea către îngeri!”.

Băieții au dispărut în apele Oltului în seara zilei de luni, 17 iulie.

Aproape 24 de ore, mai multe echipaje de pompieri din județ, scafandri de la inspectoratele pentru situații de urgență din Olt, Dolj, Teleorman, dotați cu echipamente speciale, dar și salvatori civili și voluntari, cu bărci și sonare, au participat la misiunea de căutare a celor doi copii. Până după ora 14:00 a zilei de marți, 18 iulie, căutările acestora au fost în zadar, minorii fiind de negăsit, însă salvatorii au reușit să dea până la urmă de ei. Însă, nu mai erau în viață. Erau la o distanță de aproape 20 de metri de mal, unde albia cursului de apă este neregulată, plină cu trunchiuri de copaci și zone în care adâncimea apei ajungea fie la doi metri, fie la 12 metri.

Fiecare dintre copii este, spun surse locale, orfan de câte un părinte, iar aceștia ar fi fost la scăldat împreună cu alți doi copii.

La un moment dat, copilul de 12 ani a sărit în apă, iar într-o clipă nu a mai putut să înoate, fiind luat de curenți. Deși a încercat să înoate împotriva lor, acesta nu a reușit, iar prietenul și vecinul său i-a sărit în ajutor, prinzându-l de una dintre mâini, dar niciunul dintre ei nu a mai ajuns la mal, ambii fiind luați de curenții puternici. Atunci a fost și momentul în care s-a cerut sprijinul salvatorilor.

În cauză, și polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs tragedia, iar în cauză a fost deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți