16.2 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cei șapte elevi cu media 10 la Evaluarea Națională, admiși la licee din județele Olt și Dolj

- Advertisement -

Repartizarea absolvenților de clasa a VIII-a care au susținut examenul de Evaluare Națională, au fost repartizați miercuri, 19 iulie, în clasa a IX-a de liceu, iar la nivelul județului Olt au fost 2.102 candidați înscriși, din care 2.091 au fost repartizați la licee oltene sau la colegii și licee din alte județe ale României. Numărul celor nerepartizați este de 11, potrivit site-ului admitere.edu.ro. Cei șapte elevi care au obținut media 10 la examen au fost repartizați atât la unități de învățământ liceal din Olt, cât și din județul Dolj.

Numărul total de locuri disponibile la liceele și colegiile din județ a fost de 2.244, iar numărul locurilor care au rămas libere este de 153, majoritatea la licee tehnologice.

Absolvenții de a opta cu media 10 la Evaluarea Națională, din Olt, au fost repartizați la următoarele unități școlare: Școala Gimnazială Rotunda – Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal; Școala Gimnazială „Virgil Mazilescu” Corabia – Colegiul Național „Frații Buzești” Craiova, județul Dolj; Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina – Colegiul Minulescu Slatina (doi); Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Caracal – Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal; Școala Gimnazială „Gheorghe Magheru” Caracal – Liceul Teoretic „Ioniță Asan” Caracal; Școala Gimnazială Drăghiceni – Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal.

Cele 153 de locuri rămase libere în Olt sunt la următoarele instituții de învățământ: Liceul Tehnologic „Alexe Marin” Slatina, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” Scornicești, Liceul Tehnologic „Danubius” Corabia, Liceul Tehnologic „Dimitrie Petrescu” Caracal, Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Balș, Liceul Tehnologic „P. S. Aurelian” Slatina, Liceul Tehnologic Iancu Jianu, Liceul Tehnologic Metalurgic Slatina, Liceul Tehnologic Tufeni, Liceul Tehnologic Vitomirești și Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgănești Olt.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea la liceu a absolvenților de gimnaziu, în clasa a IX-a, este media generală la Evaluarea Naţională calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obţinute la fiecare probă scrisă a examenului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți