23.1 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste o sută de cadre didactice din Olt susțin Definitivatul

- Advertisement -

Miercuri, 19 iulie, este ziua în care peste o sută de profesori din județul Olt susțin Definitivatul. Proba scrisă a început la ora 09:00 a dimineții, încheindu-se după patru ore, la ora 13:00, în județ centrul de examen fiind la Colegiul Național „Ion Minulescu” din municipiul Slatina.

Cifrele Inspectoratului Școlar Județean Olt arată că anul acesta la examen s-au înscris 107 candidați, însă nouă dintre ei au absentat. Proba scrisă este susținută de aceștia la 24 de discipline, iar cei mai mulți sunt la educatoare, limba română, literatură pentru copii și metodica activităților instructiv educative în grădinițe – 40 de candidați. Alți 15 candidați sunt la învățători, zece la educație fizică și sport, cinci la limba și literatura română, patru la matematică, tot atâția și la consiliere psihopedagogică, la fel și la psihopedagogie specială, câte trei la agricultură, biologie, engleză, câte doi candidați sunt la economic și franceză. Iar la horticultură – maiștri instructori, arte vizuale, construcții, economie, educație muzicală, geografie, industrie alimentară, mecanică, medicină generală, profesori documentariști, protecția mediului și religie s-au înscris câte un candidat.

Nota minimă de promovare a examenului este 8, iar cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 25 iulie, iar contestațiile se depun la centrul de examen, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, în zilele de 25 iulie, până la ora 20:00, și 26 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează în data de 1 august.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți