23.1 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Șapte proiecte de investiții ale unor primării din Olt au primit finanțare prin Programul „Anghel Saligny”

- Advertisement -

Adrian Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a semnat recent, împreună cu zeci de reprezeantanți ai mai multor unități administrativ teritoriale, nu mai puțin de 90 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Printre acestea se numără și cele depuse de șapte primării din județul Olt, în cinci comune – Fărcașele, Icoana, Pleșoiu, Sâmburești și Vâlcele, dar și în municipiul Slatina, urmând a fi demarate proiecte ce vizează asflatarea și modernizarea unor drumuri sau străzi, iar în comuna Osica de Sus va fi început în curând proiectul ce vizează extinderea sistemului de canalizare în două dintre satele localității. 

Valoarea celor șapte investiții ce vor fi începute în județul Olt se ridică la aproximativ 65 milioane de lei. 15 milioane de lei este valoarea proiectului „Asflatare drumuri comunale și șanțuri la drumuri existente” ce se va derula în comuna Pleșoiu, iar proiectul „Modernizare strada Panselelor” din municipiul Slatina este de 1.506.241,53 lei. Finanțarea pentru celelalte cinci proiecte ce se vor derula în comune oltene este următoarea: „Modernizarea drumuri de interes local” în Fărcașele – 11.214.943,32 lei, „Modernizare drum comunal DC 98” în satul Ursoaia din Icoana – 9.868.695,28 lei, „Modernizare drumuri comunale” în Sâmburești – 9.577.683,23 lei, „Asfaltare drumuri de interes local” în Vâlcele – 12.331.785,89 lei și „Extindere sistem de canalizare menajeră în satele Ostrov și Tomeni” la Osica de Sus – 5.497.628,88 lei.

„Toate programele de finanțare pe care le coordonează Ministerul Dezvoltării au un obiectiv comun: nicio localitate din țară nu trebuie să rămână în urmă! Toți cetățenii au dreptul să trăiască în comunități care să le asigure serviciile de bază, precum accesul la apă, la canalizare, la rețeaua de gaze ori la cea de drumuri modernizate”, a declarat ministrul Dezvoltării.

Cele 90 de contracte, în valoare totală de peste 917 milioane de lei, au fost semnate la sediul MDLPA, împreună cu beneficiarii proiectelor și vizează modernizarea unor străzi și a unor drumuri de interes local, înființarea sau extinderea unor sisteme de alimentare cu apă potabilă, de canalizare și a unor stații de epurare, înființarea sau modernizarea unor rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale, precum și construirea și modernizarea unor poduri și a unor pasarele pietonale, potrivit comunicatului remis de minister.

Prin Programul „Anghel Saligny” sunt aprobate pentru finanțare 4.683 obiective de investiții pentru realizarea a peste 9.000 kilometri (km) de rețele de alimentare cu apă, 17.000 km de rețele de canalizare, 2.000 km de drumuri județene și 15.000 km de drumuri locale, precum și 104 obiective de investiții, preluate din Programul Operațional Infrastructură Mar, pentru sisteme de distribuție a gazelor naturale.

FOTO principală: Centrul comunei Pleșoiu

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți