9.1 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

90 de contestații depuse de candidații care au fost nemulțumiți de nota obținută la proba scrisă a examenului de Titularizare

- Advertisement -

După ce marți s-au afișat rezultatele parțiale obținute de profesorii din Olt care au susținut proba scrisă a examenului național de Titularizare săptămâna trecută, 90 dintre ei, care au fost nemulțumiți de notele obținute au depus contestații până miercuri, 19 iulie, urmând ca aceștia să afle rezultatele finale miercuri, 26 iulie.

Concret, candidații care au depus contestații au susținut Titularizarea la 21 dintre discipline, iar cele mai multe au fost depuse la învățământ antepreșcolar – 29, învățământ primar – 9, limba și literatura română – 8, matematică – 7, limba și literatura engleză – 6, psihopedagogie specială – 6, educație fizică și sport – 5, istorie – 4 și consiliere psihopedagogică – 3. La polul opus sun restul disciplinelor unde cadrele didactice care au dat examen au depus câte o contestație sau două.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Olt spun că în județ au fost obținute două note de 10. Alina Rodica Vieru din localitatea doljeană Podari a luat nota maximă la arte vizuale, iar cea de-a doua notă de 10 aparține Gabrielei Spiridon la limba germană, din orașul Scornicești.

Cifrele inspectoratului mai arată că la proba scrisă a Titularizării, în județul Olt s-au înregistrat: 107 note între 1,01 și 4,99, 118 între 5,00 și 6,99, 119 note între 7 și 9,99 și cele două note de 10. Promovabilitatea a fost de 35,1%, proba scrisă a examenului fiind susținută de 413 candidați din totalul de 541 înscriși. 127 au absentat, alți 36 s-au retras din examen din diferite motive personale, unul din motive medicale, iar un alt candidat a fost eliminat după ce a fost prins copiind. Totodată, lucrarea unui alt candidat a fost anulată în centrul de evaluare.

În județul Olt, anul acesta au fost scoase la concursul pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar 24 de posturi titularizabile și 640 netitularizabile, proba scrisă fiind susținută în două centre de examen, la colegiile naționale „Ion Minulescu” și „Radu Greceanu” din municipiul Slatina.

Potrivit Ministerului Educației, pentru a obţine statutul de titular, respectiv angajarea pe perioadă nedeterminată de patru ani, candidaţii au trebuit să obţină minimum nota 7 la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată, respectiv suplinire, candidaţii au trebuit să obțină minimum nota 5 la proba scrisă a examenului de Titularizare.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice de repartizare pe care ISJ Olt le va organiza în zilele de 27 și 28 iulie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți