20.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Jandarmii acționează cu efective mărite la serbările câmpenești ce au loc de Sfântul Ilie, în șase comune din Olt

- Advertisement -

În contextul dat de organizarea manifestărilor cultural-artistice cu prilejul sărbătorii religioase a Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul,  Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt a suplimentat joi, 20 iulie 2023, efectivele de jandarmerie din teren, astfel încât, în funcție de situția impusă, să se intervină eficient și cu celeritate pentru asigurarea ordinii și liniștii publice la nivelul întregului județ. În acest sens, jandarmii vor avea în vedere ca ordinea şi liniştea publică să nu fie tulburată la serbările câmpenești ce se vor desfăşura în localităţile Bobicești, Colonești, Băbiciu, Brastavățu, Șerbănești și Spineni.

Potrivit căpitanului Simona Floricel, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Olt, oamenii legii vor avea ca prioritate prevenirea și descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor și intervenția promptă în cazul sesizării sau constatării unor fapte antisociale.

„Pentru evitarea evenimentelor nedorite, recomandăm celor care participă la manifestările cultural-artistice: să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură; să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale şi să evite, pe cât posibil, să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia; dacă sunt însoțiți de copii, să îi supravegheze cu atenție. În situaţia în care sunt victimele unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, se pot adresa direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112”, a declarat reprezentantul IJJ.

Pe lângă misiunile de asigurare a ordinii publice, jandarmii olteni din cadrul Compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale continuă seria activităţilor de conştientizare şi responsabilizare pentru prevenirea faptelor antisociale, precum și a consumului de substanțe interzise.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți