20.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Peste 200 de utilaje și peste 350 de muncitori sunt mobilizați în șantierul de pe DN 6, care tranzitează județul Olt, între Mihăești și Drăghiceni

- Advertisement -

Cristian Pistol, șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a efectuat joi, 20 iulie, verificări pe mai multe sectoare de drum unde sunt efectuate lucrări. Și după ce a vizitat șantierele de pe Tronsoanele 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești, a mers și mai la sud, în județul Olt, pe Drumul Național 6 – European 70, tronson de drum care leagă județele Teleorman și Dolj prin județul Olt, de la Mihăești până la Drăghiceni, care este în reabilitare. Mobilizarea este una bună, respectiv peste 350 de muncitori și peste 200 de utilaje, însă stadiul fizic al lucrărilor este de doar 30 la sută, deși constructorul ar trebui să finalizeze investiția până în noiembrie 2023.

În acest moment, se așterne asfalt în zona localității oltene Mihăești și se lucrează la poduri și podețe.

„Mobilizare bună pe DN 6 (Alexandria – Craiova), unde constructorul turc, Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Sirketi, realizează lucrări de reabilitare, aproximativ 50 kilometri (km). Constructorul așterne acum asfalt între km 135+450 și km 136+200, zona localității Mihăești, județul Olt, și lucrează la poduri și podețe. În șantier sunt mobilizați peste 350 de muncitori și peste 200 de utilaje”, a declarat directorul general al companiei.

Cristian Pistol a mai spus că stadiul fizic al lucrărilor este de 30 la sută, iar antreprenorul trebuie să finalizeze lucrările în termenul asumat, noiembrie 2023.

„I-am cerut constructorului să îmi comunice în mod direct orice problemă, pentru a putea interveni rapid astfel încât să nu apară întârzieri nejustificate”, a subliniat șeful CNAIR.

Potrivit contractului de execuție a lucrărilor pe DN 6 – E 70, semnat în luna martie a anului 2022, în primul rând antreprenorul a stabilit să reabiliteze cu prioritate podului rutier de peste râul Olt de la Stoeneşti şi pasajele peste calea ferată de la Stoeneşti şi Caracal, aflate în stare avansată de degradare.

Lucrările pentru reabilitarea DN 6 Alexandria – Craiova, pe sectorul de drum ce traversează judeţul Olt între localitățile Mihăești și Drăghiceni, au început în a doua jumătate a lunii august anul trecut, vechiul contract de execuție a acestora fiind reziliat în anul 2012.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți