20.2 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Ziua comunei Izvoarele, la prima ediție

- Advertisement -

Când se împlinesc 510 de la prima atestare documentară a comunei oltene Izvoarele, Primăria și Consiliul Local, în frunte cu primarul Florian Constantin, au luat decizia de a organiza, pentru prima dată și Ziua localității. Evenimentul va avea loc duminică, 23 iulie 2023, cu începere de la ora 10:30, la Căminul Cultural Izvoarele.

Vor avea loc mai multe momente, printre care dezvelierea și sfințirea bustului Domnitorului Neagoe Basarab, întrucât în perioada marelui domnitor al Țării Românești s-a pomenit pentru prima oară, într-un hrisov domnesc, numele comunei „… din Izvoară Frânco…”. De asemenea, este program și un spectacol extraordinar oferit de îndrăgiți interpreți de muzică populară ai Ansamblului Folcloric „Doina Oltului” Slatina și a dansatorilor ansamblului, acmpaniamentul muzical fiind asigurat de orchestra condusă de maestrul dirijor Cristian Dumitru.

„Împlinirea a 510 ani de la prima atestare documentară a comunei Izvoarele, din județul Olt, îmi oferă fericitul prilej ca în numele Consiliului Local și în calitate de primar al acestei localități, situată pe valea pârâului Iminog și în mănoasa Câmpie a Boianului, să vă invit pentru prima dată pe toți fiii și fiicele satelor Izvoarele și Alimănești, plecați departe de locurile natale la prima zi de sărbătoare a comunei, pe data de 23 iulie 2023, începând cu ora 10:30, la Căminul Cultural Izvoarele. Odată cu această oră, 10:30, va avea loc dezvelierea și sfințirea bustului Domnitorului Neagoe Basarab, întrucât în perioada marelui domnitor al Țării Românești s-a pomenit pentru prima dată, într-un hrisov domnesc, numele localității noastre «… din Izvoară Frânco…». Împreună cu inițiatorul acestui proiect de suflet, colonelul în retragere Victor Epure, fiu al comunei noastre, vom oferi doritorilor lucrarea intitulată «Boierii Alimăneșteni în Cronica Timpului», autor Victor Epure, și persoanelor meritorii diplome anivesare. Vă aștept cu drag!”, este invitația adresată de edilul Florian Constantin.

În recital vor fi artiștii Maria Ghinea, Gabriel Zăvoeanu, Neta Soare, Victorița Cică, Ștefania Strejescu, Dorina Mete, Daniel Roșoga, Marinela Dobrițoiu, Cătălin Bărbulescu, Florica Chircă, Constantin Ștefan și Sorina Dinu.

FOTO: Moment al dansatorilor „Doina Oltului” în cadrul unui spectacol extraordinar dedicat femeii

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți