20.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Coduri de instabilitate atmosferică și caniculă, valabile în județ orele următoare

- Advertisement -

Județul Olt, ca de altfel și alte județe ale României, se vor afla în orele următoare sub incidența mai multor coduri galbene și portocalii, fenomenele vizate de reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie, care sâmbătă dimineață au emis noi atenționări meteo, fiind instabilitate atmosferică, cât și val de căldură, caniculă și disconfort termic. 

Codul galben de instabilitate atmosferică care va afecta și județul Olt este valabil de la ora 19:00 a zilei de sâmbătă, 22 iulie, și expiră duminică dimineața, 23 iulie, la ora 10:00.

„În intervalul menționat, în Banat, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei, jumătatea de sud a Moldovei și local în Oltenia și Muntenia, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp), intensificări ale vântului (rafale de 55…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice”, transmit meteorologii.

ANM mai arată că în după-amiaza zilei de sâmbătă, manifestări de instabilitate amosferică vor fi pentru intervale scurte de timp și pe arii restrânse, în special la munte și în sud-estul teritoriului.

În cursul zilei de 22 iulie, în Olt este valabil și un Cod portocaliu de val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat.

„Sâmbătă, în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța și în municipiul București se vor înregistra temperaturi maxime de 38…39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, mai precizează ANM.

Sâmbătă este valabil și un Cod galben de val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat.

„Valul de căldură se va menține în sudul și sud-estul teritoriului. Va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 23 de grade”, anunță meteorologii.

Pe parcursul zilei de duminică, 23 iulie, în județ va fi în vigoare un Cod galben de val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat.

„Duminică valul de căldură se va menține în sudul teritoriului, unde local va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar ITU va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade, iar cele minime între 18 și 22 de grade”, au transmis reprezentanții ANM, care mai spun că înprima jumătate a săptămânii viitoare valul de căldură se va extinde și se va intensifica în cea mai mare parte a țării.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți