17.3 C
Slatina
marți,7 mai,2024

Ultimele Articole

Polițistii au reținut un bărbat din Dobrosloveni care și-a răpit concubina și a dus-o cu forța în pădurea de la Reșca

- Advertisement -

UPDATE: Magistrații Judecătoriei Caracal au admis propunerea procurorilor Parchetului și au dispus față de tânărul de 28 de ani, din Dobrosloveni, măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile. Însă, decizia instanței de judecată nu este definitivă, putând fi contestată.

Știrea inițială: Părinții unei adolescente de 17 ani, din comuna Dobrosloveni, i-a alertat vineri, 21 iulie 2023, în jurul orei 16:40, pe polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, prin apelul de urgență 112, cu privire la faptul că aceasta ar fi fost luată cu forța de la domiciliul său, din localitate. Cel care a răpit-o cu forța din curtea familiei sale este chiar concubinul, un bărbat de 28 de ani, tot din Dobrosloveni, acesta ducând-o în pădurea de la Reșca. Olteanul a fost reținut pentru 24 de ore.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 2 Osica de Sus sunt cei care s-au deplasat la fața locului pentru cercetări.

„Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că o minoră, în vârstă de 17 ani, în timp ce se afla în curtea locuinței părinților, din comuna Dobrosloveni, ar fi fost luată cu forța de un tânăr, în vârstă de 28 de ani, din aceeași localitate, deplasându-se într-o direcție necunoscută. Imediat, au fost alcătuite echipe mixte de căutare, formate din polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari, care au efectuat verificări. În urma activităților investigativ-operative, atât minora, cât și tânărul, au fost identificați într-o pădure din localitatea Reșca”, a declarat subinspector de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ.

Oamenii legii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsirea de libertate în mod ilegal, fiind continuate cercetările în vederea stabilirii situației de fapt și dispunerii măsurilor legale.

În urma probatoriului administrat, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, la data de 22 iulie, pe numele tânărului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Olt.

De asemenea, din cercetări, polițiștii au stabilit și faptul că, în cursul aceleiași zile, tânărul i-a adresat adolescentei amenințări cu săvârșirea de infracțiuni, cercetările fiind extinse și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

Potrivit unor surse locale, cei doi, care sunt de etnie romă, sunt concubini de trei – patru ani și au împreună trei copii, iar în prezent erau despărțiți. Se cercetaseră, iar bărbatul se dusese acum la ea, pentru a se împăca.

În cursul zilei de sâmbătă, 22 iulie, tânărul va fi prezentat Judecătoriei Caracal cu propuneri legale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți