10.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

ISU Olt recrutează din nou persoane care vor să urmeze cursurile Programului „Salvator din pasiune”

- Advertisement -

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt organizează în această perioadă înscrieri pentru o nouă etapă a campaniei de recrutare a voluntarilor „Salvator din pasiune”. Până în data de 11 august 2023, pompierii așteaptă pentru înscriere noi candidați care doresc să se alăture echipei salvatorilor.

Candidații care au depus deja cererile de înscriere, mai au timp până pe 23 august să depună dosarele.

„Cursurile se vor desfășura timp de cinci weekend-uri, începând cu data de 26 august 2023. Candidatul la statutul de voluntar este persoana care îndeplinește următoarele condiții: are vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani; este apt din punct de vedere medical; nu a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie; nu a pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul ISU; nu este angajat în cadrul ISU; nu este angajat sau nu își desfășoară activitatea în cadrul serviciilor voluntare sau private pentru situații de urgență”, transmit reprezentanții ISU Olt.

Înscrierile se fac la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt, din municipiul Slatina, strada Tipografului, nr. 7.

Cetăţenii dornici de colaborare cu profesioniştii în situaţii de urgenţă vor învăța și vor utiliza noţiunile de bază în acordarea primului ajutor calificat, se vor implica în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv și vor putea participa la misiunile de intervenție, mai precizează pompierii olteni.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți