20.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Note mai mari pentru 53 de candidați care au depus contestații în urma afișării rezultatelor parțiale de la Titularizare

- Advertisement -

S-au afișat și rezultatele finale de la examenul național de Titularizare, iar mulți dintre cei 90 de candidați care au depus contestații după afișarea rezultatelor parțiale de la proba scrisă s-au ales cu notele scăzute. Însă, au fost și mulți ale căror note au crescut, una chiar și cu două puncte.

Cristian Miu, inspectorul școlar pentru managementul resurselor umane în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Olt, a declarat telefonic că au fost 53 de note care au crescut după recorectarea lucrărilor, iar una dintre acestea a primit cu două puncte mai mult. Este vorba de un candidat care a dat la istorie, care inițial obținuse nota 6,05, iar acum are 8,05. Alte trei lucrări au obținut cu 1,5 puncte mai mult după soluționarea contestațiilor: istorie – de la 7,35 la 8,85, limba engleză – de la 4,20 la 5,75 și educatoare – de la 3,75 la 5,25. O notă a rămas nemodificată după recorectarea lucrării – 4,30 la matematică, în timp ce 36 de lucrări au un punctaj mai mic după contestații, cea mai mare scădere fiind în cazul unui candidat care a dat examen la limba română și de la 6,80 cât a avut inițial, nota i-a scăzut la 5,50.

După recorectarea lucrărilor, situația promovabilității la Titularizare arată astfel: note sub 5 – 99 față de 107 câte au fost inițial, note între 5 și 7 – 117 față de 118 și note între 7 și 10 – 137 față de 128, unde sunt incluse și cele două note de 10.

În totalul de 353 de candidați cu note, sunt șase care au dat examen în alte județe, dar pentru posturi existente la nivelul județului Olt.

Potrivit ISJ, cele două note de 10 de la proba scrisă au fost obținute de candidații Alina Rodica Vieru din localitatea doljeană Podari, care a luat nota maximă la arte vizuale, iar cea de-a doua notă de 10 aparține Gabrielei Spiridon la limba germană, din orașul Scornicești.

Anul acesta, în județ, au fost scoase la concursul pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar 24 de posturi titularizabile și 640 netitularizabile, proba scrisă fiind susținută în două centre de examen, la colegiile naționale „Ion Minulescu” și „Radu Greceanu” din municipiul Slatina.

Potrivit Ministerului Educației, pentru a obţine statutul de titular, respectiv angajarea pe perioadă nedeterminată de patru ani, candidaţii au trebuit să obţină minimum nota 7 la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată, respectiv suplinire, candidaţii au trebuit să obțină minimum nota 5 la proba scrisă a examenului de Titularizare.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice de repartizare pe care ISJ Olt le va organiza în zilele de 27 și 28 iulie, cu începere de la ora 10:00, chiar în sala de ședințe a inspectoratului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți