21.8 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Bani din Fondul de rezervă bugetară al CJ Olt pentru două primării din județ. Riscau să intre în incapacitate de plată

- Advertisement -

Aleșii județului s-au întrunit joi în ședința ordinară a Consiliului Județean Olt de la sfârșitul lunii iulie și au aprobat alocarea sumei de 1,5 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară, pentru finanțarea unor cheltuieli urgente de la nivelul a două primării de comună din județ.

Unitatea Administrativ Teritorială Dobrosloveni a primit un milion de lei, iar UAT Ianca 500.000 de lei, și, potrivit lui Marius Oprescu, președintele CJ Olt, aceste primării riscau să ajungă în incapacitate de plată.

„Din fondul de rezervă, astăzi, au fost alocate sume pentru comunele Dobrosloveni și Ianca, acestea având situații deosebite, urmând să intre în capacitate de plată dacă nu le alocam acești bani. Nu există primărie să-i ajungă banii, eu de când fac administrație publică locală, UAT-urile, nu doar din județul Olt, ci din țară, în a doua parte a anului au anumite probleme financiare. Cu siguranță, sunt și anul acesta, numai că ele trebuie clasate pe gravitatea lor, din acest motiv am alocat bani pentru anumite localități care riscau să intre în incapacitate de plată. În fiecare an, noi încercăm să alocăm o sumă de bani, din Fondul de rezervă din bugetul CJ Olt, și primăriile încep să solicite în a doua parte a anului pentru diverse proiecte, cofinanțări, datorii pe care le au. În general, în septembrie-octombrie, alocăm acești bani. Cu siguranță, o vom face și anul acesta”, a declarat președintele forului județean la finalul ședinței ordinare desfășurată în Sala Europa a CJ Olt.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat joi de consilierii județeni, Primăria Dobrosloveni are nevoie de suma de 1 milion de lei pentru finalizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, iar Primăria Ianca va folosi sprijinul de 500.000 de lei, din partea Consiliului Județean, pentru decontarea situațiilor de plată aferente proiectului „Prima înființare a sistemului de canalizare menajeră în satul Ianca”, finanțat cu fonduri europene, prin Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți