21.8 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Polițiștii rutieri olteni, o nouă acțiune preventivă pe principalele drumuri din județ. Au fost vizați șoferii băuți sau aflați sub influența drogurilor

- Advertisement -

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat joi, 27 iulie 2023, o nouă activitate Polițiștii rutieri olteni, o nouă acțiune preventivă pe principalele drumuri din județ, însă cu preponderență pe arterele din municipiul Slatina. Au fost vizați șoferii băuți sau aflați sub influența drogurilor creșterea gradului de siguranță rutieră și informarea conducătorilor auto cu privire la noile modificări legislative. Acţiunea s-a desfăşurat pe principalele artere din județ și a vizat conducătorii auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe cu efect psihoactiv, punând astfel în pericol participanții la traficul rutier.

„Conducătorii auto opriți au fost testați cu aparatul alcooltest și au fost informați despre faptul că, pe toate categoriile de drumuri publice, sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă. Totodată, acestora le-a fost transmis și faptul că un șofer aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei”, a declarat agent principal de poliție Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ.

Sursa citată mai arată că reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave, prin depistarea conducătorilor auto care sunt băuți sau drogați ori nu dețin permis de conducere reprezintă o prioritate pentru polițiștii olteni, care, zilnic, desfășoară activități în acest sens.

„Responsabilitatea în trafic este o datorie față de viața noastră și a celorlalți participanți la trafic, iar respectarea regulilor de circulație este esențială pentru prevenirea accidentelor rutiere grave. Acțiunile de informare a conducătorilor auto continuă și în perioada următoare, astfel încât mesajul să ajungă la cât mai mulți participanți la trafic. Recomandăm șoferilor să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețin permis de conducere, iar pasagerilor le recomandăm să nu își pună viața în pericol urcându-se în autovehicule conduse de persoane care se află în aceste situații”, a adăugat reprezentantul Poliției Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți